Bezbedan transport ambalaže koja sadrži opasnu robu je prioritet i zakonski uslov onih koji ih šalju. Ujedinjene nacije (UN) postavile su propise koji osuđuju upotrebu neefikasne ambalaže za robu koja se smatra opasnom tokom tranzita, što znači da se mogu koristiti samo paketi koji su sertifikovani po UN standardima za pakovanje. ADR transportne kutije sa sertifikatom fokusiraju se na robu koja se smatra opasnom, a njihov nivo strogosti zavisi od rizika koji predstavlja roba koja se prevozi, a koja su podeljena u različite grupe na osnovu njihove opasnosti. Beocontrol Logistic je razvio ambalaže specifičnog sastava kartona i završne obrade, koja je specijalno napravljena za transport opasne robe (ADR). Takođe imamo i razne dimenzije kutije u zavisnosti od veličine robe. Ove kutije su tvrđe od običnih kutija i spoljne stranice su presvučene hidrofobnim slojem. Kutije su 100%-tnom mogućnošću recikliranja. Na svakoj kutije je otisnuto uputstvo za pakovanje i zatvaranje.

kutije s UN certifikatom 2adr transportne kutije

anbalaza s un certifikatomun boxes

Sertifikovano pakovanje testirano je njegovom sposobnošću da štiti opasnu robu u uslovima pada, slaganja i curenja i pritiska. Ako se predmeti koje pakujete nalaze na listi opasne robe, za njih će biti specifična uputstva za pakovanje, koja će prikazati vrstu ambalaže koja se može koristiti – kartonske kutije, metalne posude itd.

Glavni cilj ADR transportne kutije sa certifikatom UN-a je, dakle, sprečavanje bilo kakvih šansi za curenjem ili nesreću koja uključuju ADR roba.

Pošiljaoc mora spakovali pre transporta opasnu robu u odgovarajućim kutijama i to učinili pravilno, koristeći kutije proizvedene prema UN-ovim specifikacijama. Poznavanje proizvoda i načina njegovog transporta obavezno je za menadžment koji je u skladu sa takvim Pravilima u klasifikaciji , pakovanju , obeležavanju i etiketiranju samog materijala kako bi se omogućila njegova sigurna dostava do odredišta.

Zahtev za transport robe