Avio i kontejnerski transport robe Kiribati

Kiribati je ostrvska država u Okeaniji, u središnjem delu Tihog okeana. Obuhvata 810,5 km² teritorije, gde živi oko 105 hiljada stanovnika.

Kiribati se sastoje od 33 atola i jednog vulkanskog ostrva (Banaba ili Okean, 6,3 km²), raštrkanih na morskom području od približno 5 miliona km². Atoli, izgrađeni od koralnog krečnjaka, imaju karakterističan ovalni oblik i unutrašnje lagune. Svrstani su u 3 ostrvske skupine: Gilbertova ostrva, Ostrva Feniks i Linijska (Ekvatorska) ostrva.

U smeru istok – zapad ostrva se protežu u dužini od 3 870 km, a u smeru sever – jug na 2 050 km. Ostrva u zapadnom delu Kiribatija pripadaju Mikronezijskoj skupini ostrva, a oni u istočnom delu Polinezijskoj. Po površini najveće je ostrvo Kiritimati (388 km², najveći svetski atol) medju Linijskim (Ekvatorskim) ostrvima.

Kiribati se ubrajaju u grupu najsiromašnijih zemalja sveta. Zavise od inostrane tehničke i finansijske pomoći u godišnjoj vrednosti od 30 do 50% BDP-a, uglavnom iz Velike Britanije, Japana, Australije, Novoga Zelanda i Kine. Bogata nalazišta fosfata iscrpljena su pod vlašću Velike Britanije (do 1979.), pa su sada glavni prirodni resursi kokosov orah i riblji fond. Razvojno je ograničenje nedostatak obrazovanih radnika. Kirigati su nerazvijeni i zbog čestih razornih tajfuna i tornada. Obradiva je većina zemljišta. Turizam ostvaruje oko 20% BDP-a, a ekonomski su značajne i devizne doznake radnika iz inostraanstva.

Ukupna dužina puteva na Kiribatiju je 670 km. Na atolu Tarawa (ostrva Gilbert) nalazi se glavna i najveća morska luka Betio, kao i međunarodni aerodrom Bonriki.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Kiribatija. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Kiribatija i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta do/iz Kiribatija nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Kiribatija , mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL) 

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Niske cene prevoza robe dolaze kao rezultat saradnje sa australijskim kolegama u oblasti transporta i ugovori koji garantuju kvalitet.

Garantujemo poštovanje svih bezbednosnih normi, kao i posedovanje svih sertifikata kada je reč o osoblju uključenom u prevoz robe i u logistiku.

Uslugu prevoza robe obavljamo na celoj teritoriji Kiribatija, a za vas možemo da prevezemo:

 • Manje pošiljke koje ne zauzimaju mnogo tovarnog prostora
 • Vangabaritne i specijalne terete (sefovi, mašine, kase…)
 • Skupoceni nakit, umetničke slike i razne umetnine
 • Opasne materije koje zahtevaju specijalna vozila i poseban sistem obezbeđenja pošiljke, kao i difuzni teret
 • Hrana, sirovine i ostala roba koja pri transportu zahteva određeni temperaturni režim
 • Biljke i životinje
 • Posmrtne ostatke

Pored medjunarodnog transporta robe, Beocontrol nudi i dodatne usluge:

 • Skladištenje robe na kratak vremenski period ili pak dugoročno
 • Logistička podrška tokom celog procesa transporta robe
 • Pakovanje robe specijalnim folijama radi dodatne zaštite od udaraca
 • Vođenje i sređivanje kompletne carinske dokumentacije i svih neophodnih dozvola za medjunarodni prevoz robe
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe
 • Medjunarodne selidbe po sistemu “ključ u ruke”

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Kiribatija, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe