Avio i kontejnerski transport robe Papua Nova Gvineja

Papua Nova Gvineja je država u istočnom delu ostrva Nova Gvineja i na susednim manjim ostrvima. Na zapadu se graniči sa Indonezijom (dužina granice 820 km). Obuhvata 462 840 km² teritorije, na kojoj živi oko 6 miliona stanovnika.

Papua Nova Gvineja se sastoji od istočnog dela Središnjeg gorja (najviši vrh Mount Wilhelm, 4509 m), koje se pruža kroz celo ostrvo Nova Gvineja, od Primorskog gorja, sa nizom masiva uz severoistočnu obalu, i od primorske ravnice.

Papua Nova Gvineja je među siromašnijim pacifičkim zemljama, iako poseduje znatna prirodna bogatstva (ležišta nafte, prirodnog gasa, zlata, srebra i bakra, tropske šume, riblji fond…). Ekonomski razvoj otežava nedostatak obrazovane radne snage, saobraćajne infrastukture i dr. U sastavu BDP-a poljoprivreda ima udeo od 35%, industrija 35%, a usluge 30% (uglavnom turizam). U poljoprivrednoj ponudi prevladavaju kafa, kokosov orah, palmino ulje, čaj, tropsko voće, krompir, te živina i svinje. Glavninu slabe industrijske ponude čine drvni i prehrambeni proizvodi, guma, te građevinski proizvodi. Najznačajnije delatnosti su rudarstvo i proizvodnja nafte: dnevno se proizvodi oko 50 000 barela nafte (troši se oko 20 000 barela dnevno, a ostatak se izvozi). Izvoz nafte, bakra, zlata i srebra daje oko 75% deviznih prihoda. Papua Nova Gvineja više godina prima međunarodnu pomoć, osiguravajući time 20% državnog budžeta.

Putna mreža je duga 19 600 km, od toga je 784 km asfaltirano. Dobro je razvijen pomorski saobraćaj između obalskih i ostrvskih naselja, te avio promet sa Australijom. Glavne luke su Port Moresby, Lae, Madang, a međunarodni aerodrom je Port Moresby.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Papue Nove Gvineje. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Papue Nove Gvineje i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Papue Nove Gvineje nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Papue Nove Gvineje, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Niske cene prevoza robe dolaze kao rezultat saradnje sa australijskim kolegama u oblasti transporta i ugovori koji garantuju kvalitet.

Garantujemo poštovanje svih bezbednosnih normi, kao i posedovanje svih sertifikata kada je reč o osoblju uključenom u prevoz robe i u logistiku.

Uslugu prevoza robe obavljamo na celoj teritoriji Papue Nove Gvineje, a za vas možemo da prevezemo:

 • Manje pošiljke koje ne zauzimaju mnogo tovarnog prostora
 • Vangabaritne i specijalne terete (sefovi, mašine, kase…)
 • Skupoceni nakit, umetničke slike i razne umetnine
 • Opasne materije koje zahtevaju specijalna vozila i poseban sistem obezbeđenja pošiljke, kao i difuzni teret
 • Hrana, sirovine i ostala roba koja pri transportu zahteva određeni temperaturni režim
 • Biljke i životinje
 • Posmrtne ostatke

Pored medjunarodnog transporta robe, Beocontrol nudi i dodatne usluge:

 • Skladištenje robe na kratak vremenski period ili pak dugoročno
 • Logistička podrška tokom celog procesa transporta robe
 • Pakovanje robe specijalnim folijama radi dodatne zaštite od udaraca
 • Vođenje i sređivanje kompletne carinske dokumentacije i svih neophodnih dozvola za medjunarodni prevoz robe
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe
 • Medjunarodne selidbe po sistemu “ključ u ruke”

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Papue Nove Gvineje, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe