Avio i kontejnerski transport robe u Honduras

Honduras  je država u Srednjoj Americi, između Karipskoga mora na severu i Tihog okeana na jugu, ukupne površine 112 492 km².  Graniči se sa Nikaragvom na istoku, Salvadorom na jugu i Gvatemalom na zapadu.

Najveći deo Hondurasa, oko 80% ukupne površine, nalazi se na visoravni koju čine lanci Kordiljera, s vrhovima iznad 2000 m (Cerro las Minas, 2849 m, najviši vrh Hondurasa). U Hondurasu živi oko 8,5 miliona stanovnika.

Honduras je još uvek među najsiromašnijim zemljama Srednje Amerike, iako ima postupan rast BDP-a (2010–2017. u proseku 3% godišnje). Zavisan je od ekonomske pomoći SAD i međunarodnih organizacija.  U sastavu BDP-a najveći je udeo uslužnoga sektora (58,3%), potom industrije (28,2%) i poljoprivrede (13,5%). Od prirodnih bogatstava značajni su hidroenergetski potencijali, tropsko drvo, riblji fond i rude (ugalj, zlato, srebro, bakar, cink…). Poljoprivrednu ponudu čine kafa, banane, kukuruz, voće… U Hondurasu preovladjuju tekstilna, prehrambena i drvna industrija, kao i proizvodnja rezervnih delova za automobile. Privredu Hondurasa posebno opterećuju štete od čestih prirodnih katastrofa, poput zemljotresa, poplava i uragana.

Saobraćajnu mrežu Hondurasa čini 988 km železničkih pruga, od čega je u upotrebi samo 75 km (za prevoz tropskoga voća s plantaža do karipskih luka) i 14 742 km puteva (3367 km asfaltiranih). Glavne su luke San Lorenzo (Tihi okean), te Puerto Cortés i La Ceiba (Karipsko more). Međunarodni aerodromi su “San Pedro Sula” (najveći), “Tegucigalpa”, “La Ceiba” i “Roatán”.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Hondurasa. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Hondurasa organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Hondurasa nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Hondurasa, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

 Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Hondurasa:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Hondurasa, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe