Avio i kontejnerski transport robe u Jamajku

Jamajka je država na istoimenom ostrvu Karipskog mora, u skupini Velikih Antila. Nalazi se 150 km južno od Kube i 160 km zapadno od Haitija. Površina Jamajke je 10 991 km²,  što ga čini trećim ostrvom po veličini u Karipskom moru: dugo je 236 km (istok–zapad), a široko 35 do 82 km. Jamajka ima oko 2,8 miliona stanovnika, pa se ubraja u gusto naseljene karipske države.

Nakon ekonomskih reformi od početka 1980-ih, Jamajka je razvijala tržišnu privredu sa rastućim udelom privatnog preduzetništva, pa je početkom 2000-ih bila među ekonomski najuspešnijim karipskim zemljama. Od prirodnih izvora Jamajka je bogata boksitom i gipsom, te ribljim fondom. Obradivo je 14% zemljišta, a u BDP-u poljoprivreda učestvuje sa 8%, industrija sa 36% a usluge sa 56%. U poljoprivrednoj ponudi Jamajke uglavnom su banane, šećerna trska, biber, duvan, kafa, kakaovac, kokosove palme, kukuruz, pirinač i agrumi. U stočarstvu prevladava uzgoj goveda, ovaca, koza, svinja i konja. Industrijska proizvodnja daje cement, glinicu, mlečne prerađevine, voćne sokove, pivo, rum, duvanske proizvode, odeću i dr., a u uslugama prevladava turizam (sa 25% udela).

Dobro razvijena putna mreža duga je 22 060 km, od čega je asfaltirano 73%. Prva železnička pruga na Jamajci izgrađena je već 1845. godine, međutim putnički promet je obustavljen 1992. (glavna pruga bila je Kingston–Montego Bay). U upotrebi su samo privatne pruge, koje služe za prevoz boksita ili šećerne trske. Glavne su luke Kingston, Montego Bay i Port Antonio (izvoz banana i šećera); izvozne su luke za boksit Port Rhoades, Port Kaiser i Ocho Rios. Međunarodni aerodromi su Kingston, Montego Bay i Ocho Rios (Boscobel).

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/sa Jamajke. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju  da  transport robe  i  selidbe stvari  do Jamajke    i  obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/sa Jamajke  nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Jamajke, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

  • Transport robe avionskim saobraćajem
  • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/sa Jamajke:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/sa Jamajke, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe