Avio i kontejnerski transport robe u Nikaragvu

Nikaragva je država u Srednjoj Americi, između Karipskog mora na istoku i Tihog okeana na zapadu. Na severu se graniči sa Hondurasom (dužina granice 922 km), a na jugu s Kostarikom (309 km). Obuhvata 130 373 km², od toga 10 034 km² otpada na unutrašnje vode. Nikaragva je po površini najveća država u Srednjoj Americi, ali je retko naseljena: u njoj živi 6,5 miliona stanovnika. Najgušće je naseljen priobalni pojas uz Tihi okean i područje unutrašnjih jezera, koje obuhvata oko 16% kopnene površine.

Kao jedna od najsiromašnijih zemalja Latinske Amerike, Nikaragva je zavisna od međunarodne pomoći. Iako poseduje znatna ležišta zlata, srebra, bakra, volframa i cinka, te bogat šumski i riblji fond, u hroničnoj je ekonomskoj stagnaciji i prezaduženosti. Velike štete izazvao je građanski rat tokom 1980-ih, zatim česti potresi, erupcije vulkana i pojava uragana. U strukturi BDP-a uslužni sektor učestvuje sa 46%, poljoprivreda sa 29%, a industrija sa 25%. Glavninu poljoprivredne ponude čine kafa, banane, šećerna trska, pamuk, pirinač, duvan, susam, soja, meso i riba. U industrijskoj ponudi prevladavaju prehrambeni proizvodi, pića, tekstil, odeća, prerada nafte, obuća i nameštaj. Najvažniji izvozni proizvodi su kafa, pamuk, duvan, šećer, banane i zlato, a glavni su uvozni proizvodi industrijska oprema, automobili, nafta i roba široke potrošnje.

Saobraćajna mreža razvijena je uglavnom na zapadu Nikaragve. Železnički promet obustavljen je 1994. Ukupna dužina puteva je 24 138 km, od čega je 3497 km asfaltirano. Panamerički put prolazi zemljom u dužini od 383 km, sa odvajanjem prema obali Tihog okeana. Na jezeru Nicaragui razvijen je brodski saobraćaj. U istočnom delu zemlje promet se uglavnom odvija rekama i lošim putevima. Za veće brodove plovna je samo u donjem toku reka San Huan. Na tihookeanskoj obali glavne  luke su Corinto (najveća; 2/3 nikaragvanskog ukupnog prometa, uglavnom izvoz), Puerto Sandino i San Juan del Sur. Na karipskoj obali važne su luke El Bluff i Puerto Cabezas (ribarska luka – izvoz škampa i jastoga). Međunarodni aerodrom je “Augusto César Sandino” u prestonici Managvi, a manje vazdušne luke su Bluefields, Maíz ili Corn Island i Puerto Cabezas.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Nikaragve. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Nikaragve  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Nikaragve nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Nikaragve, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

  • Transport robe avionskim saobraćajem
  • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Nikaragve:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Nikaragve, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe