Avio i kontejnerski transport robe u Trinidad i Tobago

Trinidad i Tobago je država u jugoistočnom delu Karipskog mora, ispred severoistočne obale Venecuele, od koje je deli 13 km širok morski prolaz. Sastoji se od istoimenih ostrva, te dvadesetak ostrvaca. Ukupno obuhvata 5131 km² (od toga Trinidad 4828 km², a Tobago 303 km²) teritorije, na kojoj živi skoro 1,4 miliona stanovnika.

Geološki i reljefno, ostrva su nastavak južnoameričkog kopna. U reljefu ostrva Trinidad (široko 60 km, dugo 80 km) ističu se tri brdsko-planinska lanca smera pružanja istok–zapad. Ostrvo Tobago (dugo 42 km, široko do 10 km) nalazi se oko 32 km severoistočno od Trinidada.

U sastavu BDP-a udeo industrije je 62%, uslužnog sektora 37%, a poljoprivrede oko 1%. Proizvodnja nafte i plina osigurava oko 40% BDP-a, čini oko 80% izvoza i zapošljava oko 5% radno aktivnog stanovništva. Među vodećim je izvoznicima ukapljenoga prirodnog plina u svetu i osigurava veći deo potražnje SAD. Uz petrohemiju razvijeni su čelična industrija i proizvodnja hrane (kakao, šećerna trska, pirinač, kafa, različito voće i povrće). Najviše se izvoze nafta i derivati, prirodni gas, čelik, gnojivo, kakao, kafa, a uvoze strojevi, vozila, roba široke potrošnje, hrana…

Glavne luke nalaze se na zapadnoj obali ostrva Trinidad, u zalivu Praia. Prema robnom prometu najveće su luke Point Lisas, Point Galeota  i Port of Spain, prestonice ove države. Najveća trgovačka i putnička luka Tobaga je Scarborough. Putna mreža duga je 8 320 km (asfaltirano 51%) i najgušća je u zapadnom priobalju Trinidada. Železničke pruge (prva je bila otvorena 1859.) ukinute su 1968. godine. Međunarodni aerodromi su “Piarco” na Trinidadu u blizini Port of Spaina i “Crown Point” na Tobagu.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Trinidada i Tobagoa . Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Trinidada i Tobagoa   i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa optimalnu uslugu transporta  i  selidbi do/iz  Trinidada i Tobagoa  nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Trinidada i Tobagoa , mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

  • Transport robe avionskim saobraćajem
  • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Trinidada i Tobagoa:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Trinidada i Tobagoa , kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe