Avio i kontejnerski transport robe u Peru

Peru je država na obali Tihog okeana u Južnoj Americi, koja se graniči sa Ekvadorom (dužina granice 1 420 km) i Kolumbijom (1 496 km) na severu, Brazilom (1 560 km) na istoku, Bolivijom (900 km) na jugoistoku i Čileom (171 km) na jugu. Ukupna dužina obale je 3 080 km. Obuhvata 1 285 216 km² teritorije, na kojoj živi skoro 32 miliona stanovnika.

Peru se sastoji od 3 prirodne regije: obalne nizije (11,7% ukupne površine) na zapadu, planinskog pojasa (28,0%) u unutrašnjosti i nizije u porečju gornje Amazonije (60,3%) na istoku.

Zbog dugotrajne korupcije, zapuštenog pravnog sistema i niza loših vlada, peruanska ekonomija je u višegodišnjoj krizi i sporo se razvija. U strukturi BDP-a udeo uslužnog sektora je 65%, industrije 26%, a poljoprivrede 9%. Prema procenama Svetske banke, u tzv. sivoj ekonomiji ostvaruje se približno 25% BDP-a, a u ilegalnoj proizvodnji narkotika oko 5% BDP-a. Siromašno je oko 35% stanovnika.

Privreda je razvijenija na pacifičkoj obali i na području glavnog grada Lime, dok je slabija u unutrašnjem, planinskom delu zbog nerazvijenih saobraćajnica. Od prirodnih bogatstava značajna su ležišta bakra, srebra, cinka, nafte i zlata, uz bogat riblji fond. Glavninu poljoprivredne ponude daje proizvodnja kafe, pamuka, šećerne trske, pirinča, krompira, agruma, koke, vune, piletine, govedine i ribe. Peru je vodeći prerađivač ribe u svetu sa godišnjim ulovom oko 12 miliona tona i izvozom ribe i ribljih prerađevina, koji donosi oko 1,7 mlrd. US dolara godišnje. U industrijskoj ponudi najznačajnije je rudarstvo sa preradom kovina i minerala, te proizvodnja nafte (100 000 barela dnevno) i derivata, prirodnog gasa, čelika, hrane i odeće. Važan je i novi informatički i telekomunikacioni sektor,  koji ostvaruje sve veće stope rasta. U uslužnim delatnostima prevladavaju trgovina, prevoz i turizam. U uvozu dominiraju hemikalije, vozila, industrijski strojevi, informatička i telekomunikaciona oprema, pšenica i papir.

Putni i vazdušni saobraćaj su glavni oblici prevoza, dok železnički promet (dužina pruga 1 953 km) ima manje značenje (uglavnom prevoz ruda). Skoro cela putna mreža  (140 672 km, asfaltirano 12,5%) usmerena  je  na

3 000 km dug Panamerički auto-put, koji prolazi kroz peruansku teritoriju od Ekvadora do Čilea. Od njega se odvaja put kod Lime prema unutrašnjosti Perua. Glavni međunarodni aerodrom je “Jorge Chávez”  blizu prestonice Lime, a ostale veće vazdušne luke su Cusco, Arequipa, Iquitos i Pucallpa. Peru ima 19 većih morskih, 4 rečne i 1 jezersku luku. Glavna peruanska luka je Callao, udaljena 13 km od Lime, a ostale  veće luke su Matarani, Salaverry, Paita i San Martín. Rečni promet je vrlo bitan za područje istočno od Anda, gde su pristaništa u porečju Amazonije. Preko luke Puno odvija se jezerom Titikaka brodski promet sa Bolivijom.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Perua. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Perua  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Perua nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Perua, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Perua, kao i cele Južne Amerike:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

 

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Perua, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

 

Posetioci sajta koji su videli ovu stranicu takođe su posetili:

               

 

Zahtev za transport robe