Avio i kontejnerski transport robe u Venecueli

Venecuela je država u severnom delu Južne Amerike, između Karipskog mora na severu i Atlantskog okeana na severoistoku (dužina obala 2800 km), Gvajane na istoku (dužina granice 743 km), Brazila na jugoistoku i jugu (2200 km), te Kolumbije na zapadu i jugozapadu (2050 km). Obuhvata 916 445 km² teritorije na kojoj živi skoro 32 miliona stanovnika. Sastoji se od planinskog dela na zapadu i severozapadu, stare gvajanske mase na jugoistoku i nizije reke Orinoko između njih.

Koncept ekonomske liberalizacije Venecuela napušta potkraj 1990-ih, od kada tadašnji predsednik Ugo Čavez sprovodi socijalistički program. Do 2007. godine uglavnom je dovršena nacionalizacija naftne industrije, telekomunikacijskog i elektroenergetskog sektora. Nizom ekonomskih i socijalnih mera udeo siromašnih smanjen je sa 50%  na približno 30%. U sastavu BDP-a udeo uslužnog sektora  je 58%, industrije 38%, a poljoprivrede 4%. Venezuela je među vodećim proizvođačima nafte u svetu (jedan je od osnivača OPEC-a). Uz naftu i plin važnija prirodna bogatstva Venecuele su  gvozdena ruda, zlato, boksit, dijamanti, hidroenergetski potencijali… Nafta i njeni derivati, te prirodni gas prevladavaju u industrijskoj ponudi, uz opremu za prehrambenu industriju, tekstil, gvoždje, čelik, aluminijum i automobilsku opremu. U poljoprivrednoj ponudi prevladavaju pšenica, kukuruz, šećerna trska, pirinač, banane, kafa, povrće, mleko, jaja, ribe, goveda, svinje… Nakon Čavezove smrti 2013. nastavljeno je državno upravljanje privredom, uz otpore privatnog sektora (dolazi do nestašica hrane, robe široke potrošnje). Većinu izvoza čini nafta, zatim boksit, aluminijum i čelik, a u uvozu prednjače različite sirovine i oprema, vozila i građevinski materijal, hrana, roba široke potrošnje….

Saobraćajna mreža Venecuele sastoji se od 747 km železničkih pruga i 96 200 km puteva (34% asfaltiranih). Panamerički put prolazi kroz Venecuelu u dužini od 1 422 km. Venecuela ima oko 16 000 km unutrašnjih plovnih puteva, od čega je za okeanske brodove plovno 7 100 km (donji tok Orinoka i jezero Marakaibo). Vodeće morske luke su Puerto Cabello, La Guaira (luka Karakasa), Maracaibo, Puerto la Cruz i Cabimas, a rečne Ciudad Bolívar i Ciudad Guayana na donjem toku Orinoka. Avio promet je vrlo živ, od 11 međunarodnih aerodroma najprometniji su Karakas, Maracaibo, Barquisimeto, Barcelona, Valencia i Porlamar (otok Margarita). Izgrađeno je 10 347 km naftovoda i 5 941 km gasovoda.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Venecuele. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Venecuele  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa optimalnu uslugu transporta i selidbi do/iz  Venecuele nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Venecuele, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

  • Transport robe avionskim saobraćajem
  • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Venecuele:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Venecuele, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe