Avio i kontejnerski transport robe u Ekvatorijalna Gvineja

Ekvatorijalna  Gvineja je  država u središnjoj Africi, koja na zapadu izlazi na Gvinejski zaliv, deo Atlantskog okeana. Graniči se sa Kamerunom na severu, te Gabonom na istoku i jugu. Uz matično afričko kopno ova zemlja obuhvata i pet ostrva, od kojih je najveće Bioko (pre zvan Fernando Po), gde se nalazi i glavni grad Malabo. Bioko je udaljen oko 40 km od najbližeg kamerunskog kopna i oko 200 km od matice.

Ekvatorska Gvineja je, uprkos relativno maloj površini i skromnom broju stanovnika (oko pola miliona), zajednica velikog broja etničkih skupina, od kojih je najznačajniji narod Fang. Otkriće velikih rezervi nafte 1996. godine preobrazilo je ekonomiju do tada jedne od slabije razvijenih afričkih zemalja. Ekvatorijalna Gvineja je treći po veličini proizvođač nafte u subsaharskoj Africi. Glavni izvor prihoda pre sticanja nezavisnosti bio je kakao. Ekvatorijalna Gvineja ima i ostale neiskorišćene prirodne i ljudske resurse, uključujući tropsku klimu, plodno tlo, puno pitke vode, luke za velike brodove i dosta radne snage. Postoje tri aerodroma u Ekvatorijalnoj Gvineji: “Malabo International Airport”, “Bata Airport” i “Annobon Airport”. Takođe je razvijen i trajektni prevoz.

Dugogodišnje iskustvo, poznavanje tržišta i odlična saradnja sa partnerima u Ekvatorijalnoj Gvineji garantuju da kompanija Beocontrol svojim klijentima uvek može ponuditi najkvalitetniju uslugu po povoljnim cenama.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Ekvatorijalne  Gvineje. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do ove afričke zemlje u razvoju organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta do/iz Ekvatorijalne  Gvineje nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Ekvatorijalne  Gvineje mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL) 

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, pouzdano i sigurno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Ekvatorijalne  Gvineje:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • bezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto kompanija Beocontrol poseduje preko 1,000m2 sopstvenog magacinskog prostora, u ponudi je i skladištenje pre ili nakon transporta. Mreža partnera omogućava da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler. 

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Ekvatorijalne  Gvineje, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe