Avio i kontejnerski transport robe u Etiopiju

Na rogu Afrike, na krajnjem istoku tzv. Crnog kontinenta, nalazi se Etiopija. Prostire se na oko 1,1 milion kv. kilometara, od čega polovinu teritorije zauzima Etiopska visoravan. Etiopija nema izlaz na more, a omeđena je Eritrejom, Zapadnim i Južnim Sudanom, Kenijom, Somalijom i Džibutijem. Iako siromašni, Etiopljani imaju izrazito nisku stopu nezaposlenosti (5%), a najrazvijeniju privrednu granu čini poljoprivreda, kojom se bavi čak 80 posto stanovništva, od ukupno 73 miliona Etiopljana. Poljoprivreda čini 41% bruto domaće proizvodnje i 80% izvoza. Glavni izvozni proizvod je kafa – 65% do 75% etiopske zarade od izvoza. Etiopija je prva zemlja u Africi i među prvih 10 na svetu po razvoju stočarstva. Industrija je na početnom nivou razvoja i čini oko 15% bruto domaćeg proizvoda (prehrambeni proizvodi, tekstil, odeća, kožna odeća, cipele, tašne, drvna industrija – Etiopija poseduje 2,5 miliona hektara šuma, proizvodi od kaučuka i plastike, hemijski proizvodi, montaža automobila i karavana). Uzgoj cveća relativno je nova industrija u Etiopiji. Za samo nekoliko godina ova zemlja postala je četvrti izvoznik cveća u svetu.

Etiopija ima 926 km pruga, od čega 656 km pruge Adis Abeba – Džibuti Railway, između Adis Abebe i luke Džibuti, kao i 270 km pruge Awash – Hara Gebeya Railway, između Adis Abebe i gradova  Dessie/Kombolcha. Etiopija ima mrežu puteva ukupne dužine 100 000 km. Postoji 61 aerodrom, od čega dva međunarodna “Bole International Airport” i “Aba Tenna Dejazmach Yilma International Airport”.

Kompanija Beocontrol sa dugogodišnjim iskustvom, poznavanjem tržišta i odličnom saradnjom sa partnerima u Etiopiji garantuje brz, siguran i povoljan trasport robe do roga Afrike i obratno.

Kompanija Beocontrol već godinama realizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Etiopije. Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta do/iz Etiopije nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Etiopije, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, pouzdano i sigurno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Etiopije:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1,000m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Etiopije, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe