Avio i kontejnerski transport robe u Južnu Afriku

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe u Afriku. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju nam da transport robe u Afriku organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Zahvaljujući brojnim prirodnim bogatstvima i velikom investicionom potencijalu, brojne afričke zemlje doživljavaju ubrzani razvoj. Shodno tome, uvoz i izvoz robe je u kontinuiranom porastu i potrebe za kvalitetnom uslugom transporta robe iz Srbije u Afriku kao i transporta robe iz Afrike u Srbiju svake godine su sve veće.

Južnoafrička Republika, službeno Republika Južna Afrika, država je na krajnjem jugu afričkog kontinenta, na obalama Atlantskog i Indijskog okeana. Južna Afrika je privredno najrazvijenija zemlja na kontinentu. Iako danas najveći udeo u BDP-u ima tercijarni sektor, velike izvozne prihode donosi tradicionalno snažno rudarstvo i proizvodnja zlata, platine i hroma po kojima zauzima prvo mesto u svetu. BDP je u 2004. iznosio 11.100 USD po stanovniku. Južnoafrička Republika ima jednu od najmanje ravnomernih raspodela bogatstva među razvijenim zemljama: 10% najbogatijih domaćinstava ima 45,9% ukupnih prihoda (za poređenje, taj je udeo u SAD-u takođe visokih 30,5%). Južnoafrička Republika je najveći proizvođač zlata na svetu. Osim u proizvodnji zlata, država je svetski lider i u proizvodnji platine, mangana, hroma i dijamanata. Transport u Južnoj Africi podrazumeva moderne sisteme transporta kao što su drumski transport, železnički transport, avio transport, vodeni transport i cevovodi za transport nafte. Južna Afrika poseduje 20384 km pruga kojima je povezana sa svim okolnim zemljama. Najveće luke su: Cape Town, Durban, East London, Mossel Bay, Port Elizabeth, Richards Bay i Saldanha Bay. Takođe postoji 931 km cevovoda za transport sirove nafte, 1748 km cevovoda za transport proizvoda od nafte i 322 km za transport prirodnog gasa.

Dugogodišnje iskustvo, poznavanje tržišta i odlična saradnja sa partnerima u Južnoj Africi garantuju nam da svojim klijentima uvek možemo da ponudimo najkvalitetniju uslugu po povoljnim cenama.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, tako da uslugu transporta u Južnu Afriku nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima.

Izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat kao i sertifikat ovlaštene firme. Da osigurate usaglašenost sa propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata (dezinsekcija) gasom, odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata) , fumigaciju mogu provoditi samo posebno ovlaštene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Postoji i mogućnost pakovanja robe na plastične palete, pri čemu je roba upakovana i vakumirana streč folijom. Ovaj način pakovanja je jeftiniji i utiče na smanjenje ukupnih troškova transporta.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Avio transport:

Beocontrol vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, pouzdano i sigurno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, „od luke do luke“ i „od aerodroma do aerodroma“. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe u Južnu Afriku:

  • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
  • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
  • Utovar/istovar robe
  • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
  • Priprema neophodnih dozvola i dokumentacije
  • Obavljanje carinske procedure i svih špediterskih radnji
  • Distribucija
  • Praćenje pošiljki tokom transporta
  • Obaveštavanje klijenta o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe
Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe u Južnu Afriku i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe