Avio i kontejnerski transport robe u Južni Sudan

Južni Sudan je država u istočnom delu Afrike, između Sudana na severu (dužina granice 2184 km), Etiopije (934 km) na istoku, DR Konga (628 km), Kenije (232 km) i Ugande (435 km) na jugu, te Srednjoafričke Republike (989 km) na zapadu. Južni Sudan obuhvata 644 329 km² teritorije, na kojoj živi oko 12 miliona stanovnika.

BDP Južnog Sudana najvećim delom je zasnovan na proizvodnji i prodaji nafte, kojima se ostvaruje oko 98% državnih prihoda. Naime, Južnom Sudanu je sticanjem nezavisnosti 2011. godine pripalo više od 70% sudanskih naftnih ležišta. Naftne zalihe procenjuju se na oko 3,5 milijarda barela. Naftovodima preko sudanske teritorije najveći deo nafte se izvozi  u Kinu.

Plodno zemljište i obilje vode pogoduju poljoprivredi (uzgaja se manioka, kikiriki, krompir, šećerna trska, susam, kukuruz, pirinač, agrumi…).  Razvijeno je i stočarstvo. Od ukupnog broja stanovnika u selima širom Južnog Sudana živi i radi oko 80%. Privredu opterećuju nerazvijenost društveno-ekonomskih institucija i nizak nivo obrazovanosti. Osim nafte, južnosudanska prirodna bogatstva su zlato, srebro, ruda gvoždja, bakar, cink… Značajni  su i hidroenergetski potencijali.

Saobraćajna mreža Južnog Sudana je slabo razvijena. Železnička pruga (248 km) uskog koloseka povezuje grad Wau sa Babanusom u Sudanu. Putna mreža duga je oko 7000 km, a asfaltirano je svega 5%  saobraćajnica.  Veliku važnost ima saobraćajna povezanost sa Kenijom, sa lukom Mombasa. Međunarodni aerodromi su u Džubi i Malakalu. U Južnom Sudanu postoji još 20-ak manjih aerodroma, koji se koriste za lokalni saobraćaj.

Dugogodišnje iskustvo, poznavanje tržišta i odlična saradnja sa partnerima u Južnom Sudanu garantuju da svojim klijentima uvek možemo da ponudimo najkvalitetniju uslugu po povoljnim cenama.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Južnog Sudana. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Južnog Sudana  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Južnog Sudana nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Južnog Sudana, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL) 

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Južnog Sudana:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Južnog Sudana, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe