Avio i kontejnerski transport robe u Kape Verde

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe u Afriku. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju nam da transport robe u Afriku organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Zahvaljujući brojnim prirodnim bogatstvima i velikom investicionom potencijalu, brojne afričke zemlje doživljavaju ubrzani razvoj. Shodno tome, uvoz i izvoz robe je u kontinuiranom porastu i potrebe za kvalitetnom uslugom transporta robe iz Srbije u Afriku kao i transporta robe iz Afrike u Srbiju svake godine su sve veće.

Zelenortska Republika su mala ostrvska država na istoimenom ostrvlju u severnom delu Atlantskog okeana, oko 600 km od najzapadnijeg dela afričke obale. Stanovništvo se bavi poljoprivredom na samo 4 ostrva, ali je slabo razvijena upravo zbog vode i male količine padavina. BDP se uglavnom zasniva na uslužnim i ugostiteljskim poslovima. Zelenortska Ostrva sarađuju sa Portugalom na svim nivoima privrede. Od devedestih godina doživeli su značajan privrednk napredak. Portugal predlaže uključenje Zelenortske Republike u EU. BDP je za 2004. procenjen na 1.400 USD po stanovniku. U novije vreme razvija se turizam, posebno na ostrvima Sal i Boa Vista. Većina transporta na Zelenortskim Ostrvima se obavlja aavionom. Brodski prevoz je takođe dostupan. Najveća luka za kruzere je Mindelo na São Vicenteu, Praia na Santiagou je glavna luka za lokalni međuostrvski prevoz. Palmeira na Salu služi za snabdevanje naftom najveći aerodrom  Amílcar Cabral International Airport. Porto Novo na Santo Antãou se koristi za izvoz i uvoz robe kao i putnički saobraćaj. Pored glavnog aerodroma Amílcar Cabral International Airport na ostrvu Sal, postoje još 3 međunarodna aerodroma: Nelson Mandela International Airport na ostrvu Santiago, Aristides Pereira International Airport na ostrvu Boa Vista Island i Cesária Évora Airport na ostrvu Sao Vicente.

Dugogodišnje iskustvo, poznavanje tržišta i odlična saradnja sa partnerima u Kape Verdeu garantuju nam da svojim klijentima uvek možemo da ponudimo najkvalitetniju uslugu po povoljnim cenama.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, tako da uslugu transporta u Kape Verde nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima.

Izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat kao i sertifikat ovlaštene firme. Da osigurate usaglašenost sa propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata (dezinsekcija) gasom, odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata) , fumigaciju mogu provoditi samo posebno ovlaštene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Postoji i mogućnost pakovanja robe na plastične palete, pri čemu je roba upakovana i vakumirana streč folijom. Ovaj način pakovanja je jeftiniji i utiče na smanjenje ukupnih troškova transporta.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Avio transport:

Beocontrol vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, pouzdano i sigurno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, „od luke do luke“ i „od aerodroma do aerodroma“. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe u Kape Verde:

  • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
  • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
  • Utovar/istovar robe
  • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
  • Priprema neophodnih dozvola i dokumentacije
  • Obavljanje carinske procedure i svih špediterskih radnji
  • Distribucija
  • Praćenje pošiljki tokom transporta
  • Obaveštavanje klijenta o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe
Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe u Kape Verde i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe