Avio i kontejnerski transport robe u Keniju

Kenija je država u istočnoj Africi, u ekvatorskom području, između Južnog Sudana (dužina granice 232 km) i Etiopije na severu (861 km), Somalije na istoku (682 km), Indijskog okeana na jugoistoku, Tanzanije na jugu i jugozapadu (769 km), te Ugande na zapadu (933 km). Obuhvata 582 646 km² teritorije, na kojoj živi oko 44 miliona stanovnika. Severni i istočni deo Kenije pretežno je brežuljkast, dok je zapadni deo planinski sa visokim vulkanskim masivima (Kenya 5199 m, Elgon 4321 m) i mnogim jezerima (Viktorijino, Rudolfovo, Nakuru, Naivasha….). Obalno područje je ravnica: dužina obale je 536 km. Glavni i najveći grad Kenije je Najrobi, a ostali veći gradovi su Mombasa, Kisumu, Nakuru, Eldoret, Mahakos, Lodvar.

Najrazvijenije grane kenijske privrede su poljoprivreda i turizam. Kenija poseduje bogate izvore zlata, krečnjaka, soli, kaučuka… Takodje, ima značajne hidroenergetske potencijale, te bogat fond ribe i divljači. Obradivo je manje od 10% zemljišta; šume čine oko 30%, a pašnjaci oko 40% zemljišta. U sastavu BDP-a udeo poljoprivrede je 23%, industrije 14%, a usluga 63%  Izvoze se kafa, čaj, žitarice, šećerna trska…, a najveći izvor stranih valuta su turističke posete nacionalnim parkovima i rezervatima (najpoznatiji je Masai Mara koji se graniči sa Serengetijem u Tanzaniji).   U industrijskoj ponudi preovladjuju plastika, furnir, tekstil, cigarete, prehrambene prerađevine, cement i derivati, a u sektoru usluga turizam, lov i ribolov, kao i trgovina.

U Najrobiju, koji je saobraćajno i privredno središte istočnoafričke regije, razvijen je i uslužni sektor. Kenija ima razvijenu putnu mrežu. Železnička mreža povezuje luke sa najvećim gradovima i spaja Keniju sa susednom Ugandom. Najveći kenijski aerodrom je “Jomo Kenyatta International Airport” u Najrobiju. Postoje još dva međunarodna aerodroma: “Moi International Airport” u Mombasi i “Kisumu Airport”.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Kenije. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Kenije  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Kenije nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Kenije , mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL) 

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Kenije:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Kenije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe