Avio i kontejnerski transport robe u Libiju

Libija je država u severnoj Africi, između Egipta (dužina granice 1115 km) i Sudana (383 km) na istoku, Čada (1055 km) i Nigera (354 km) na jugu, te Alžira (982 km) i Tunisa (459 km) na zapadu. Obuhvata 1 759 540 km² teritorije,  na kojoj živi oko 5,7 miliona stanovnika. Glavni je grad Tripoli, a ostali veći gradovi su BengaziMisurata, Sirta… U gradovima živi skoro 87 % stanovnika.

Tokom vladavine Moamera el-Gadafija, od revolucije 1969. do rušenja njegovog režima 2011, održavao se polutržišni ekonomski sistem, zasnovan na kombinaciji islamskih normi i socijalističke doktrine, uz dominaciju državnog vlasništva, te snažnog državnog intervencionizma (država je subvencionisala cene hrane, goriva, električne energije i dr.). Privreda se temeljila na proizvodnji nafte i prirodnog gasa (2002. ostvaruju 95% izvoznih prihoda). Osim naftne industrije, razvijala se proizvodnja aluminijuma, cementa, tekstila… U poljoprivredi, ograničenoj nedostatkom vode i plodnog tla, ponudu su pretežno činili pšenica, ječam, soja, masline, agrumi i povrće; značajan je bio i uzgoj kamila, konja i živine, te ribolov. Građanski rat, nametnut 2011. godine, uzrokovao je znatne štete i pad BDP-a za približno 46% u odnosu na 2010. godinu. Inače, libijske zalihe nafte procenjene su na 48,4 milijarde barela (2015.) i najveće su u Africi (čine oko 2,8% svetskih zaliha).

Drumski saobraćaj je najrazvijeniji oblik prevoza u Libiji. Najbolja drumska povezanost je između Tripolija i grada Tunisa duž obale, te između Bengazija i Tobruka, spajajući Libiju sa Aleksandrijom u Egiptu. Najveći aerodrom u zemlji je Međunarodni aerodrom Tripoli, nedaleko od glavnog grada.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Libije. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju  da  transport robe  do  Libije    i  obratno organizujemo po vrlo povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Libije nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Libije, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Takođe nudimo mogućnost da kompanija Beocontrol za Vas kupi robu u Srbiji i pošalje je CIF paritetom.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Libije:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Libije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe