Avio i kontejnerski transport robe u Mali

Mali je država u zapadnoj Africi, bez izlaza na more, između Alžira (dužina granice 1 376 km) na severu, Nigera (821 km) na istoku, Burkine Faso (1000 km) na jugoistoku, Obale Slonovače (532 km) i Gvineje (858 km) na jugu, Senegala (419 km) i Mauritanije (2 237 km) na zapadu. Obuhvata 1 248 574 km² teritorije, na kojoj živi oko 16 miliona stanovnika. Više od 90% stanovnika živi na jugu zemlje, naročito u prestonici Bamaku, milionskom gradu.

Mali je siromašna zemlja, ekonomski zavisna od kretanja svetskih berzanskih cena pamuka i zlata – glavnih izvoznih proizvoda. U strukturi BDP-a poljoprivreda učestvuje  sa 45%, usluge sa 37%, a industrija sa 18%. Od prirodnih bogatstava značajna su nalazišta zlata, fosfata, kaolina, soli i uranijuma, te hidroenergetski potencijali reke Niger. U poljoprivredi dominiraaju pamuk, pirinač, kukuruz, povrće i kokos, a u stočarskoj ponudi živa stoka (goveda, ovce i pilići). U rudarstvu i industrijskoj ponudi prevladavaju zlato i fosfati. Glavninu uvoza čine naftni derivati, oprema, građevinski materijal, hrana i roba široke potrošnje.

Reka Niger je u Maliju plovna čak 1 815 km. Železnička pruga duga je 593 km – deo pruge koja vodi od Dakara u Senegalu preko Kayesa i Bamaka do Koulikora u Maliju. Mali ima 22 474 km puteva, ali su oni u kišnom razdoblju uglavnom neprohodni. Asfaltirano je ukupno oko 25% saobraćajne mreže. Malijem vodi i put koji povezuje Senegal sa Nigerom. Međunarodni aerodromi su Bamako (Sénou) i Mopti.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Malija. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju  da  transport  robe  do  Malija   i  obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Malija nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Malija, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Malija:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća rob

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Malija, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe