Za sve informacije obratite nam se na: 011 210 6000

info@beocontrol.com

Avio i kontejnerski transport robe u Nigeriju

 

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe u Afriku. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju nam da transport robe u Afriku organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Zahvaljujući brojnim prirodnim bogatstvima i velikom investicionom potencijalu, brojne afričke zemlje doživljavaju ubrzani razvoj. Shodno tome, uvoz i izvoz robe je u kontinuiranom porastu i potrebe za kvalitetnom uslugom transporta robe iz Srbije u Afriku kao i transporta robe iz Afrike u Srbiju svake godine su sve veće.

Nigerija, ili zvanično Savezna Republika Nigerija, je država u zapadnoj Africi. Na jugu izlazi na Gvinejski zaliv, deo Atlantskog okeana. Dužina obale je 853 км, a kopnene granice 4047 км. Nigerija se često naziva „Afričkim gigantom“, zbog svoje velike populacije i ekonomije. Sa aproksimativno 188 miliona stanovnika, Nigerija je najnaseljenija zemlja u Africi i sedma najnaseljenija zemlja na svetu. U 2015. godini, Nigerija je bila 20. po veličini svetska ekonomija, vredna više od 500 milijardi i 1 biliona američkih dolara u pogledu bruto domaćeg proizvoda i pariteta kupovne moći respektivno. Ona je prevazišla Južnu Afriku i postala najveća ekonomija Afrike 2014. godine. ma veliki uticaj stranog kapitala, ali sve više pokušava zakonima da održava barem određeni udeo. Imaju veliko rudno blago. Sve više opada poljoprivreda. Naftni sektor još uvek čini 20% BDP-a, učestvuje sa oko 95% u ukupnom izvozu i doprinosi 65% proračunskih prihoda. Poljoprivredni resursi: kikiriki, uljne palme, kafa, proso, kukuruz, slatki krompir, paradajz. Industrija: mašinska, obojena metalurgija, rafinerija nafte, hemijska, drvna, obuće, tekstilna… Rude: nafta, boksit, azbest, kameni ugalj, olovo, zlato. Najveći grad je Lagos, a glavni grad Abudža. Najveće luke na Atlantskom okeanu su: Calabar, Lagos, Onne, Port Harcourt, Sapele, Warri. Najveći aerodromi u Nigeriji su: Murtala Muhammed International Airport u Lagosu i Nnamdi Azikiwe International Airport u Abudži. Drugi međunarodni aerodromi su: Mallam Aminu Kano International Airport u Kanu, Akanu Ibiam International Airport u Enugu i Port Harcourt International Airport u Port Harcourtu.

Dugogodišnje iskustvo, poznavanje tržišta i odlična saradnja sa partnerima u Nigeriji  garantuju nam da svojim klijentima uvek možemo da ponudimo najkvalitetniju uslugu po povoljnim cenama.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, tako da uslugu transporta u Nigeriju nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima.

Izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat kao i sertifikat ovlaštene firme. Da osigurate usaglašenost sa propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata (dezinsekcija) gasom, odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata) , fumigaciju mogu provoditi samo posebno ovlaštene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

 

               

 

Postoji i mogućnost pakovanja robe na plastične palete, pri čemu je roba upakovana i vakumirana streč folijom. Ovaj način pakovanja je jeftiniji i utiče na smanjenje ukupnih troškova transporta.

 

 

Kontejnerski transport:

LCL – Zbirni transport robe vršimo po najpovoljnijim cenama i preporučujemo ga klijentima kojima je potreban transport manjih količina robe, jer značajno snižava cenu transporta i ne postoji minimum robe koja može biti transportovana.

FCL – Full Container Load, za klijente koji zakupljuju zapreminu celog kontejnera, vršimo transport robe na bilo koju destinaciju u Africi nudeći najbolje uslove po najpovoljnijim cenama na Balkanu.

Avio transport:

Beocontrol vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, pouzdano i sigurno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe u Nigeriju:

  • -Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
  • -Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
  • -Utovar/istovar robe
  • -Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
  • -Priprema neophodnih dozvola i dokumentacije
  • -Obavljanje carinske procedure i svih špediterskih radnji
  • -Distribucija
  • -Praćenje pošiljki tokom transporta
  • -Obaveštavanje klijenta o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe u Nigeriju i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com