Avio i kontejnerski transport robe u Togo

Togo je država u zapadnoj Africi, između Burkine Faso na severu (dužina granice 126 km), Benina na istoku (644 km) i Gane na zapadu (877 km), te Gvinejskog zaliva na jugu (dužina obale 51 km). Obuhvata 56 785 km² teritorije, gde živi oko skoro 8 miliona stanovnika.

Osnovu ekonomskog razvoja Togoa čine poljoprivreda i proizvodnja fosfata. Privredu opterećuju politička nestabilnost i nedovoljna tehnološka razvijenost. Od prirodnih bogatstava poseduje ležišta fosfata, kalcita i gvozdene rude, te plodno zemljište. Glavni poljoprivredni proizvodi su kafa, kakao, pamuk, tapioka, kukuruz, pirinač i riba. Od industrijskih proizvoda vodeći su fosfati, cement, tekstil i pića. U sastavu BDP-a udeo  poljoprivrede je 40%, uslužnog sektora 35%, a industrije 25%. Više od polovine izvoznih prihoda donose pamuk (oko 25%), kakao i kafa, dok fosfati osiguravaju oko 25% izvoznih prihoda. Najviše se uvoze hrana, naftni derivati, odeća i roba široke potrošnje.

Putna mreža duga je 7 500 km, od čega je 24% asfaltirano. Veliku važnost imaju tranzitni pravci prema susednim zemljama. Železnička mreža duga je 568 km. Glavno čvorište je prestonica Lome, iz koga idu pruge za Kpalimé, Aného (i dalje za Cotonou/Benin), Tabligo i preko Atakpaméa za Blittu. Glavna luka je Lome, koja je uvozno-izvozna luka i za susedne zemlje bez izlaza na more (Burkina Faso, Mali i Niger). Međunarodni aerodromi su Lome i Niamtougou.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Togoa. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Togoa  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa optimalnu uslugu transporta i selidbi do/iz  Togoa nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Togoa, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Togoa:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Togoa, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe