Avio i kontejnerski transport robe u Zapadnu Saharu

Na području nekadašnje španske kolonije Zapadne Sahare tokom rata  1976. godine proglašena je  Saharska Arapska Demokratska Republika. (DARS), kao suverena država  na severozapadu Afrike. Deo je pustinjskog područja Sahare između Atlantskog okeana na zapadu, Maroka (dužina granice 443 km) na severu, Alžira (42 km) na severoistoku,  te Mauritanije (1 561 km) na istoku i jugu. Obuhvata 266 000 km²  teritorije na kojoj živi oko 400 hiljada stanovnika. Glavnina stanovnika doseljena je iz Maroka nakon ukidanja španske kolonijalne vlasti.

Tradicionalno zanimanje stanovništva izvan gradova je nomadsko stočarstvo: uzgajaju se kamile, koze i ovce. U retkim oazama uzgajaju se voće i povrće. More uz obale vrlo je bogato ribom, pa je razvijeno ribarstvo, te prerada ribe (riblje ulje, konzerviranje ribe). Na severu zemlje nalaze se bogata ležišta fosfata. Ruda se konvejerom (ubraja se medju najduže na svetu) doprema do prestonice El-Aaiún. Iskorišćavaju se i ležišta soli (Tazga-Tarfaya).

Od približno 6 100 km puteva asfaltirano je svega oko 500 km. Glavna  luka je El-Aaiún, a od ostalih luka ističu se  Ad Dakhla, Cabo Bojador i Laayoune. Izvoze se fosfati, pesak, riba i riblji proizvodi. U Zapadnoj Sahari postoje i dva aerodroma, El-Aaiún i Dakhla.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Zapadne Sahare. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Zapadne Sahare  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa optimalnu uslugu transporta i selidbi do/iz  Zapadne Sahare nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Zapadne Sahare, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL) 

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca. 

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Zapadne Sahare, kao i cele Afrike:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol ima preko 1000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler. 

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Zapadne Sahare, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe