Avio i kontejnerski transport robe u Indoneziju

Indonezija je država u jugoistočnoj Aziji, površine 1 910 931 km², gde živi oko 255 miliona stanovnika. Po broju stanovnika Indonezija je četvrta, a po površini 14. zemlja na svetu. Obuhvata veći deo Malajskog arhipelaga: Velika i Mala Sundska, Molučka i mnogobrojna manja ostrva (ukupno 17 504 ostrva, od kojih je oko 6000 naseljenih). Kopnene granice ima sa Malezijom (1782 km), Papuom Novom Gvinejom (820 km) i Istočnim Timorom (253 km).

Indonezija je krajem devedesetih godina XX veka, u saradnji s MMF-om, pokrenula niz reformi: 2002. stopa inflacije svedena je sa 70% na svega 2%, a uz snažnu ekspanziju izvoza ubrzan je rast BDP-a po stopama od 3,5 do 5% godišnje. Glavni privredni resursi su bogat šumski fond (60% zemlje je pod šumama), nalazišta nafte i prirodnog gasa, te nikla, boksita, bakra, uglja, zlata i srebra. U strukturi BDP-a poljoprivreda ima udeo od 21%, industrija 35%, a usluge 44%. Najznačajniji poljoprivredni proizvodi su pirinač, tapioka, kafa, kakao i palmino ulje…, dok stočarstvo daje različite vrste mesa, uz razvijeni ribolov. Najveći deo industrijske ponude zasniva se na nafti i njenim derivatima, zatim na gasu, hrani, gumi, obući, tekstilu i konfekciji, hemikalijama, cementu i ostalom građevinskome materijalu. Uslužni sektor širi se kroz turizam, ugostiteljstvo, nove trgovačke lance i informatičke usluge.

Od ukupne prometne mreže (502 724 km puteva,  57,1% km asfaltiranih)  i 4 684 km železničkih pruga, najveći deo je izgrađen na Javi (oko 3700 km pruga). U većem delu Bornea, Celebesa, te u severozapadnom nizijskom delu Sumatre i na Novoj Gvineji veliki značaj još uvek ima rečni saobraćaj. Dobro je razvijen domaći  i međunarodni  pomorski promet. Geografski položaj uslovljava razgranatost avio saobraćaja (više od 200 aerodroma, od toga su 21 međunarodne vazdušne luke).

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Indonezije. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Indonezije i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Indonezije nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Indonezije, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Indonezije:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz  Indonezije, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

 

Posetioci sajta koji su videli ovu stranicu takođe su posetili:

               

 

Zahtev za transport robe