Transport robe iz Irana do Evrope

iran zastavaKompanija Beocontrol je otvorila posebnu transportnu liniju za transport robe iz Irana do Evrope ili transport robe za Iran iz Evrope, bilo kojim vidom transporta. Naročito se možemo pohvaliti da smo lideri u transportu robe za i iz Irana kada je u pitanju Vangabaritni transport.   

Vodeni, drumski, železnički i avio transport u organizaciji kompanije Beocontrol spaja Iran i sve države Evrope. Pružajućamo brzu, sigurnu i povoljnu uslugu prevoza robe i selidbe stvari.

Iran  u jugozapadnoj Aziji, na severu se graniči sa Jermenijom (35 km), Azerbejdžanom (432 km), azerbejdžanskom eksklavom Nahičevan (179 km) i Turkmenistanom (992 km). Na istoku sa Avganistanom (936 km) i Pakistanom (909 km), a na zapadu sa Irakom (1 458 km) i Turskom (499 km). Na severu izlazi na Kaspijsko jezero (dužina obale 740 km), a na jugu (ukupno 2 440 km) na Arapsko more (Omanski zaliv) i Persijski zaliv. Obuhvata 1 648 195 km² teritorije na kojoj živi oko 80 miliona stanovnika. Teheran je prestonica i ekonomski centar Irana, sedište 45% industrije u zemlji.

Ustavom iz 1979. uspostavljen je ekonomski sistem zasnovan na islamskom pogledu na svet, pa je izvršena nacionalizacija: u državnom vlasništvu su naftna privreda, banke i najveći deo industrije, dok je u poljoprivredi i uslužnom sektoru dozvoljeno privatno i kooperacijsko vlasništvo. Početkom 2000-ih pokrenute su reforme, koje su omogućile strane investicije i zajednička ulaganja državnih i inostranih kompanija.

BDP prošle, 2017. godine iznosio je 427,7 milijardi dolara. Iran je od Svetske banke rangiran kao ekonomija sa višim srednjim prihodom. Sektor usluga najviše doprinosi rastu BDP-a, zatim industrija (rudarstvo i proizvodnja) i poljoprivreda.

Иран
Iran

Oko 45% prihoda državnog budžeta je od nafte i prirodnog gasa. Iran je na 2. mestu u svetu po veličini rezervi prirodnog gasa i na 3. mestu po najvećoj proizvodnji prirodnog gasa, nakon Indonezije i Rusije. Takođe, Iran se nalazi na 4. mestu u svetu po rezervama nafte. Iran je 2004. otvorio prve vetroelektrane i geotermalna postrojenja, a prvu solarnu termoelektranu 2009. godine.

Prva nuklearna elektrana otvorena je u Buširu 2011. godine.  Državna administracija Irana nastavlja  tržišne reforme u pravcu diversifikacije ekonomije, pretežno zasnovane na nafti i plinu. Vodeće industrije Irana su u oblasti proizvodnje automobila, transporta, građevinskog materijala, kućnih aparata, hrane i poljoprivrednih proizvoda, naoružanja, informacionih tehnologija i petrohemikalija.

Iran je razvio i biotehnologiju, nanotehnologiju i farmaceutsku industriju. Glavne poljoprivredne kulture su pšenica, raž, kukuruz, povrće, agrumi, pamuk, šećerna repa i trska, orasi, masline, čaj, duvan i lekovito bilje. Iran je među 5 najvećih svetskih proizvođača kajsija, trešnji, višnji, dunja, lubenica, smokvi, urmi, pistaća, oraha i krastavaca. U stočarstvu prevladava uzgoj ovaca, konja, mula, kamila, magaraca i pilića. Bogat je i riblji fond, sa značajnim izvozom kavijara.

Dužina železničke mreže u Iranu iznosi 5 995 km. Glavne pruge su: Bandar-e Torkeman (Kaspijsko jezero)–Teheran–Persijski zaliv (Bandar-e Khomeini, Bandar-e Abbas) i Jolfa (azerbajdžanska granica)–Teheran–Mashhad–Turkmenistan.

Veza Evrope (Balkana) sa Iranom

Izgradnjom deonice između Bama i Zahedana omogućena je veza Evrope (preko Turske) sa Pakistanom i Indijom. Dužina putne mreže je 165 724 km, od toga je 50% asfaltirano. Tokom iračko-iranskog rata 1980-ih znatno su uništene luke severnog dela Persijskoga zaliva: Bandar-e Khomeini (prije Bandar-e Shahpur), Khorramshar, Abadan i Kharg, a značajnije su postale južnije luke Bushehr i Bandar-e Abbas. Glavne luke na Kaspijskom jezeru su Bandar-e Anzali, Noshahr i Bandar-e Torkeman. Međunarodni aerodromi su u Teheranu, Esfahanu, Bandar-e Abbasu, Tabrizu, Širazu i Mashadu.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski prevoz robe do/iz Irana. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Irana  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku. Mi smo lideri u prjevozu robe iz i za Iran. 

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prejevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Irana nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Irana, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport robe Iran

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport robe iz Irana (za Iran) – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Транспортни огртач из Иране и транспортни огртач за Иран
Transport robe iz Irana i za Iran

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski  (LCL) transport robe Irana

Zbirni kontejnerski transport robe iz Irana (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport robe iz Irana i transport robe za Iran punih kontejnera (FCL)

Transport robe iz Irana punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama.

Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima. Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

sanduk beocontrol       oznaka beocontrol      cerada beocontrol

paleta beocontrol

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji prejevoz. Transport robe iz Irana ili transport robe za Iran:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

 

Vaš zahtev za ponudom transporta haljina do / iz Irane, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe