PozoviZahtev

Avio i kontejnerski transport robe u Iran

Iran, tj. Islamska Republika Iran, (do 1935. Persija)  je država u jugozapadnoj Aziji, koja  obuhvata 1 645 258 km² teritorije, na kojoj živi skoro 70 miliona stanovnika. Na severu se graniči sa Jermenijom (35 km), Azerbejdžanom (432 km), azerbejdžanskom eksklavom Nahičevan (179 km) i Turkmenistanom (992 km), na istoku sa Avganistanom (936 km) i Pakistanom (909 km), a na zapadu sa Irakom (1458 km) i Turskom (499 km). Na severu izlazi na Kaspijsko jezero (dužina obale 740 km), a na jugu (2440 km) na Arapsko more (Omanski zaliv) i Persijski zaliv.

 

U Iranu je narazvijenija naftna privreda: glavni naftovod, koji od jugozapada vodi do terminala Džazire-je Hark u Persijskom zalivu, modernizovan je tokom 1990-ih (izgrađena je i nova mreža rafinerija u Esfahanu, Shirazu, Lavanu, Tabrizu i Teheranu). Na osnovu bogatih nalazišta prirodnog gasa u Elburškim planinama i u Horasanu, izgrađen je jedan od najvećih gasovoda na Bliskom istoku. Poljoprivreda daje manje od 25% BDP-a (zbog neplodnog zemljišta i nedostatka vode obradivo je samo 10%, pretežno na severozapadu Irana). Glavne poljoprivredne kulture su pšenica, raž, kukuruz, povrće, datule, agrumi, pamuk, šećerna repa i trska, orasi, masline, čaj, duvan i lekovito bilje. U stočarstvu prevladava uzgoj ovaca, konja, mula, kamila, magaraca i pilića; bogat je riblji fond, a značajan je izvoz kavijara. U industriji se stvara 30% BDP-a: uz naftni sektor razvija se i automobilska, drvna, metalurška, gumarska, farmaceutska i vojna industrija, te proizvodnja telekomunikacijske opreme. Razvijena je i tradicionalna proizvodnja tepiha (najčuveniji su oni iz Esfahana).

Dužina železničke mreže iznosi 5995 km. Izgradnjom deonice između Bama i Zahedana omogućena je veza Evrope (preko Turske) sa Pakistanom i Indijom. Dužina putne mreže je 165 724 km, od toga je 50% asfaltirano. Glavne iranske luke na Kaspijskome jezeru su Bandar-e Anzali, Noshahr i Bandar-e Torkeman. Međunarodni aerodromi  su Teheran (Mehrabadi), Esfahan, Bandar-e Abbas, Tabriz, Širaz i Mashhad.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Irana. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Irana  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Irana nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Irana, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

 

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Irana:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Irana, kao i eventualna pitanja možete poslati na e-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe