Avio i kontejnerski transport robe u Jemen

Jemen je država na jugu Arapskog poluostrva, između Saudijske Arabije na severu (dužina granice 1458 km) i Omana (288 km) na istoku, te Crvenog mora na zapadu i Adenskoga zaliva (Arapsko more) na jugu i jugoistoku. Jemen obuhvata 528 076 km², gde živi preko 25 miliona stanovnika. Zemlja je u celosti retko naseljena: najgušće je naseljeno područje glavnog grada Sane  i visoravni na zapadu.

Nakon ujedinjenja (1990.) Jemen je ostvarivao privredni rast sa godišnjim stopama povećanja BDP-a od 4% do 7%. Uprkos tome, Jemen je među siromašnijim arapskim zemljama. Glavni prirodni izvori su nafta, bogat riblji fond i kamena so, uz manja nalazišta zlata, uglja, nikla i bakra. Uz visok prirodni priraštaj stanovništva, razvojna su ograničenja stalna oskudica vode, male obradive površine (oko 3% zemljišta), polupustinjska teritorija, razmerno slabo obrazovana radna snaga, te velike socijalne razlike. U strukturi BDP-a poljoprivreda ima udeo od 20%, industrija 38%, a usluge 42%.

U primorju se uzgajaju pirinač, duvan, ricinus, pamuk, datule, banane i kokosove palme, a na visoravnima kafa, ječam, pšenica, susam, kukuruz i voće. U stočarstvu prevladava uzgoj ovaca, goveda, kamila i konja. Industrijski rast zasniva se na novim nalazištima nafte i na proizvodnji derivata. Značajna je tradicionalna proizvodnja pamučnih tkanina i konfekcije, kožnih proizvoda, hrane i dr. Glavni izvozni proizvodi Jemena su nafta i derivati, kafa i prerađena riba, a većinom uvozi hranu, mašine i automobile.

U Jemenu nema železničkih pruga. Dužina putne mreže iznosi 71 300 km (asfaltirano je 6200 km). Većina saobraćajnica izgrađena je u zapadnom delu zemlje (Aden–Taiz–Sana–saudijska granica). Glavna i najveća luka je Aden, ostale su Hodeida i Moka (Al-Mukhā) na crvenomorskoj obali. Međunarodni aerodromi su Sana, Aden, Taiz, Hodeida i Mukalla.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Jemena. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe do Jemena  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz Jemena nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Jemena, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

  • Transport robe avionskim saobraćajem
  • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca. 

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Jemena:

-Pakovanje i priprema robe za uslove transporta

-Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije

-Utovar/istovar robe

-Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera

-Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije

-Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji

-Distribucija

-Praćenje pošiljki tokom transporta

-Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler. 

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Jemena, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe