Avio i kontejnerski transport robe u Tajvan

Tajvan ( Formoza) je ostrvo u zapadnom delu Tihog okeana, na dodiru Južnokineskog i Istočnokineskog mora. Od susednog azijskog kopna (kopnene Kine) odvojen je Formoškim (Tajvanskim) prolazom. Tajvan je od 1949. sedište kuomintanške Republike Kine, koja obuhvata i 64 ostrva arhipelaga Penghu ili Pescadores, ostrvlje Kinmen i Matsu ispred kineske obale, te ostrva Lyudao, Lanyu i arhipelag Diaoyutai uz tihookeansku obalu. Obuhvata 36 197 km² teritorije na kojoj živi skoro 24 miliona stanovnika.

Ekonomskim razvojem proteklih decenija Tajvan se svrstao među najuspešnije zemlje sveta. Ulaganja u tehnološki razvoj i obrazovanje, privlačenje stranih investicija i jeftina radna snaga pogodovali su privrednom rastu. U sastavu BDP-a udeo uslužnog sektora je 71%, industrije 27,5%, a poljoprivrede 1,5. U industriji prevladava proizvodnja računara i elektronskih proizvoda i opreme, naftnih prerađevina, oružja i vojne opreme, hemikalija, tekstila, gvoždja, čelika, mašina, vozila, hrane…. Glavni poljoprivredni proizvodi su pirinač, kukuruz, voće, povrće i čaj. Razvijen je uzgoj svinja, živine i goveda, te ribolov. Od prirodnih bogatstava ističu se ležišta uglja (osigurava oko 55% proizvodnje električne energije). U izvozu prevladavaju računari, elektronski i metalni proizvodi, hemikalije, mašine, tekstil, plastični proizvodi, auto delovi… U uvozu prednjače sirovine, nafta i naftni derivati, elektronski proizvodi i oprema, precizni instrumenti…

Putna mreža duga je oko 40 000 km. Najviše je razvijena u zapadnom delu Tajvana. Železničke pruge duge su oko 1 100 km, pri čemu putnički promet ima znatno veću važnost od teretnog. Glavne  luke na Tajvanu su Kaohsiung

(prometom od 10 miliona kontejnera ubraja se u vodeće luke sveta), Keelung, Taichung i Hualien. Od 18 aerodroma za međunarodni  promet su otvoreni Taiwan Taoyuan, Kaohsiung i Taichung.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Tajvana. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Tajvana  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa uslugu transporta robe do/iz  Tajvana nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Tajvana, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

 Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

 

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Tajvana:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Tajvana, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

 

Posetioci sajta koji su videli ovu stranicu takođe su posetili:

               

 

Zahtev za transport robe