Avio i kontejnerski transport robe u Ujedinjene Arapske Emirate

Ujedinjeni Arapski Emirati su federativna država u istočnom delu Arapskog poluostrva, na obali Persijskog i, manjim delom, Omanskog zaliva. Graniče se sa Omanom (dužina granice 410 km) na istoku i severoistoku, te sa Saudijskom Arabijom (457 km) na jugu i zapadu. Kopnena površina, bez ostrva, iznosi 77 700 km² (oko 83 600 km² sa ostrvima, od kojih se mnogima ne zna tačna površina ili na koja polažu pravo susedne države). Ujedinjeni Arapski Emirati su federacija sedam emirata, od kojih je najveći Abu Dabi (67 340 km² bez ostrva ili 87% ukupne površine). Ostali su DubaiAjman (Adžman), Fujairah (Fudžaira), Ras al-Khaimah (Ras al-Haima), Sharjah (Šardža) i  Umm al-Quwain (Um al-Kuvain). U severoistočnom delu nalazi se omanska eksklava Wadi Madha.

Peščana pustinja zauzima većinu zemlje, sa planinama na severoistoku (najviši vrh Jibir u masivu Hadžar od 1 527 m). Duž obale se nalaze slane ravnice (sabka).

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima živi skoro 5 miliona stanovnika. Stanovništvo je neravnomerno naseljeno: glavnina živi u priobalju u glavnim gradovima i lukama emirata, te u oazama (veće su Liwa i Buraimi), dok je preostali deo federacije vrlo slabo naseljen. Državljani federacije čine samo 25% stanovništva, a ostalo su stranci koji tamo žive i rade.

Od šezdesetih godina XX veka temelj ekonomije Emirata čini proizvodnja nafte. Najvećim rezervama raspolaže Abu Dabi, a pretpostavlja se da su rezerve Dubaija pri kraju. U poslednje dve decenije porastao je značaj nenaftnog sektora, naročito trgovine, finansija, industrije i turizma.

Ujedinjeni Arapski Emirati nikada nisu bili bliži sa kompanijom Beocontrol, koja će isporučiti sve Vaše stvari brzo, sigurno i povoljno.

Beocontrol vam pruža sve vrste direktnog i kombinovanog prevoza sa vlastitim vozilima ili vozilima partnerskih kompanija. Za klijente Beocontrol organizuje brzi avionski transport, železnički, morski, kamionski ili kombinovani kontejnerski prevoz, kao i kompletnu logistiku do luka i aerodroma u UAR i svetu.

Pored osnovnih usluga transporta robe, naša logistička podrška uključuje:

 • usluge distribucije
 • upravljanje nabavkama
 • specijalizovane usluge transporta
 • osiguranje i pripremu carinske dokumentacije
 • kratkoročno i dugoročno skladištenje
 • stambene i poslovne selidbe po sistemu “ključ u ruke”

Svaku pošiljku prati dobro obučeno osoblje, sa višegodišnjim iskustvom za rukovanje i transport i najzahtevnijih vrsta robe, kakve su:

 • Vangabaritni tereti
 • Opasne tečnosti i gasovi
 • Roba u difuznom stanju i roba koja zahteva čuvanje na optimalnim temperaturama
 • Najvrednija umetnička dela i drugi antikviteti
 • Kućni ljubimci, biljke i druge životinje

Na raspolaganju Vam je i lični Beocontrol kurir za prevoz najvrednijih komada nameštaja i umetničkih dela, a status Vaše pošiljke možete pratiti putem najsavremenijeg GPS satelitskog sistema praćenja. Nazovite nas i poverite nam Vaše najvrednije stvari, a mi ćemo se o njima starati kao da su naše. Kontakt telefon: 011/ 210 60 00.

Za Vas dežuraju Beocontrol operateri, ali i radnici i vozila spremni da započnu transport robe ili selidbu stvari odmah nakon što prihvatite našu ponudu i angažujete Beocontrol kao svog pouzdanog prevoznika.

Vaš zahtev za ponudu  transporta robe do/iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe