Avio i kontejnerski transport robe u Vijetnam

Vijetnam je država u jugoistočnoj Aziji, između Kine na severu (dužina granice 1 281 km), Južnokineskog mora na severoistoku (zaliv Tonkin), istoku i jugu, Tajlandskog ili Sijamskoga zaliva na jugozapadu, Laosa na severozapadu i zapadu (2 130 km), te Kambodže na jugozapadu (1228 km). Obuhvata 331 212 km² teritorije na kojoj živi oko 93 miliona stanovnika.

Vijetnam se pruža u meridijanskom smeru u dužini od približno 1650 km, dok mu širina od obale Južnokineskoa mora prema unutrašnjosti iznosi od 50 do 500 km. Sastoji se od planinskog dela na severu i zapadu, te od nizija na istoku i jugozapadu.

Nakon državnog ujedinjenja 1976. godine privreda se razvijala na socijalističkim načelima, sa osloncem na SSSR. Od 1986. sprovodi se postupna ekonomska liberalizacija. Trgovinski embargo SAD, nametnut nakon Vijetnamskog rata, ukinut je 1994. U sastavu BDP-a  vodeći je uslužni sektor (oko 44%), a zatim industrijski (39%) i poljoprivredni (17%). Otvaranje zemlje prema svetu podstaknulo je razvoj turizma, sa godišnjim prihodom od 17,7 milijarda US dolara (2016.). Među prirodnim bogatstvima ističu se fosfati, ugalj, nafta, boksit, drvo i hidroenergetski potencijali. U poljoprivrednoj ponudi prevladavaju pirinač, kafa, guma, pamuk, čaj, začini, soja, šećerna trska, banane, živina i riba. Glavninu industrijske ponude čine hrana, obuća, građevinske mašine, čelik, cement, staklo, nafta, proizvodi od drveta i papir. U izvozu prednjače odeća, obuća, elektronski i drvni proizvodi, nafta, riba, pirinač, kafa, guma i čaj, dok se najviše uvoze strojevi i industrijska oprema, naftni derivati, hemikalije, čelik, vozila i tekstil.

Dužina putne mreže iznosi 151 632 km, od čega je asfaltirano 42,5%. Železnička mreža duga je 2 671 km: glavna pruga  povezuje sever (Hanoj) i jug (Ho-Ši-Min) zemlje, prolazeći duž obale (Vinh, Hue, Da Nang, Nha Trang). Hanoj je železničkom prugom povezan i sa kineskom železnicom (za Kunming i Nanning). Dužina unutrašnjih plovnih puteva iznosi 37 312 km, od čega je 43% plovno za brodove tonaže veće od 50 brt. Najveću važnost imaju plovni rukavci u delti Mekonga, te reke severnog Vijetnama. Glavne  morske luke su Haiphong, Ho-Ši-Min, Quang Ninh, Quy Nhon, Da Nang, Nghe An, Nha Trang i Can Tho. Međunarodne aerodrome imaju Hanoj, Ho-Ši-Min  i Da Nang.

Kompanija Beocontrol već godinama organizuje avio i kontejnerski transport robe do/iz Vijetnama. Iskustvo i mreža pouzdanih saradnika koje smo stekli, omogućavaju da transport robe i selidbe stvari do Vijetnama  i obratno organizujemo po veoma povoljnim cenama i u najkraćem mogućem roku.

Posedujemo neophodnu opremu, dozvole i iskustvo za prevoz svih vrsta robe, pa optimalnu uslugu transporta i selidbi do/iz  Vijetnama nudimo kako za konvencionalnu robu, tako i za rasuti teret, specijalne terete poput vangabaritnih tereta, opasne materije i robu koja se mora transportovati pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Bilo da robu uvozite ili izvozite do Vijetnama, mi ćemo vam omogućiti najbrži i najlakši način transporta:

 • Transport robe avionskim saobraćajem
 • Kontejnerski transport robe (LCL i FCL)

Avio transport

Beocontrol Vam nudi najbolja rešenja za avio transport – brzo, sigurno i povoljno. Da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, mi imamo pravu ponudu za Vas. Naš tim prati pošiljku 24/7 i pružiće vam povratne informacije o pristizanju, kao i o trenutnom statusu pošiljke.

Uslugu transporta robe kompanija Beocontrol organizuje po principu „od vrata do vrata“, “od luke do luke” i “od aerodroma do aerodroma”. Naša kompanija preuzeće Vašu robu na dogovorenoj adresi i organizovati železnički ili drumski transport do najbližeg aerodroma ili luke. Naš tim ili naši saradnici organizovaće ukrcavanje robe, kao i njeno iskrcavanje na destinaciji, odakle će je isporučiti na adresu primaoca.

Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava povoljan i pouzdan transport manje količine robe na dugačkim relacijama. Kada pošiljka zahteva SAMO deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski, a tranzitno vreme isporuke manje bitno, optimalno rešenje je – prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Transport punih kontejnera (FCL)

Transport punih kontejnera (FCL) obuhvata čitav niz aktivnosti: od ugovaranja zakupa prostora na kontejnerskom brodu sa brodarom i koordinacije isporuke praznog kontejnera na mesto utovara, pa preko organizacije popunjavanja teretnice, organizovanja izvoznog carinjenja i predaje napunjenog kontejnera agentu brodara na kontejnerskom terminalu u luci isporuke, do praćenje kretanja broda sve do luke iskrcaja i organizacije istovara robe – prekomorski transport punih kontejnera (FCL) je naša specijalnost.

U našoj ponudi je i izrada drvenih fumigiranih sanduka, koji poseduju validan pečat  i sertifikat ovlašćene firme. Kako biste lako i brzo osigurali usaglašenost sa svetskim i evropskim propisima za drvenu ambalažu, vršimo ovu uslugu u skladu sa Međunarodnim standardom fitosanitarnih mera. Fumigacija je postupak uništavanja insekata gasom (dezinsekcija), odnosno vrlo opasnim hemikalijama. Zbog visokog rizika (otrovnosti fumiganata), ovaj odgovoran postupak mogu provoditi samo posebno ovlašćene firme sa edukovanim i tehnički osposobljenim kadrovima.

               

 

Beocontrol ponuda obuhvata i mogućnost pakovanja robe na plastičnim paletama! Vaša roba je upakovana i vakumirana streč folijom, što znatno smanjuje ukupne troškove transporta i rizike oštećenja.

 

 

Kompanija Beocontrol za svoje klijente obavlja i sve prateće usluge, kako bi im omogućila najjednostavniji transport robe do/iz Vijetnama:

 • Pakovanje i priprema robe za uslove transporta
 • Prevoz do mesta utovara i od iskrcajne luke/aerodroma do željene destinacije
 • Utovar/istovar robe
 • Obezbeđivanje svih vrsta kontejnera
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura i svih špediterskih radnji
 • Distribucija
 • Praćenje pošiljki tokom transporta
 • Obaveštavanje klijenata o robi tokom transporta i vremenu dospeća robe

Pošto Beocontrol poseduje preko 1 000 m2 sopstvenog magacinskog prostora, nudimo i skladištenje robe pre ili nakon transporta. Mreža partnera
omogućava nam da svojim klijentima obezbedimo kvalitetne uslove skladištenja.

Da bismo stekli Vaše poverenje izdajemo i garanciju kako za kvalitet usluge, tako i za bezbednost Vaše robe.

Robu koju transportujemo možemo dodatno osigurati kod renomiranih osiguravajućih kuća sa kojima imamo potpisane ugovore, Uniqua i Basler. 

Vaš zahtev za ponudu avio i kontejnerskog transporta robe do/iz Vijetnama, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

 

Posetioci sajta koji su videli ovu stranicu takođe su posetili:

               

 

Zahtev za transport robe