AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE U  ESTONIJU

estonija

Estonija je država Evropske unije, istočnoevropska zemlja koja se graniči sa Letonijom i Rusijom. Ukupna površina Estonije je 45.226 kv. km, gde živi oko 1,5 miliona stanovnika. Glavna etnička grupa su Estonci (70%), dok su glavne manjine RusiFinci. Prestonica Estonije je grad Talin.

Estonija je najbogatija baltička država, ali poseduje male količina vlastitih sirovina i gotovih proizvoda, pa je primorana da ih uvozi. Zato postoji stalna potreba za razmenom robe između ove zemlje i ostatka Evrope i sveta.

Estonija ima nekoliko velikih međunarodnih luka, kao što su Muga, Talin i Paldiski, pa je najpopularniji vid prevoza robe unutar zemlje železnički transport. Na taj način se preveze čak 70 odsto robe  proizvedene u Estoniji ili uvežene u nju.

Međutim, Estonija kao najsevernija kontinentalna evropska zemlja nije najbolje povezana sa drugim delovima Evrope, što transport robe čini i komplikovanim i skupim.

Zato je kompanija Beocontrol stavila na listu prioriteta organizovanje pristupačnih vidova transporta robe do/iz Estonije. U saradnji sa partnerima širom Evrope možemo da obavimo najhitnije isporuke iz najudaljenijih tačaka na svetu do najmanjih gradova u Estoniji.

U zavisnosti od vrste robe, zadatih rokova i mesta utovara, vašu robu možemo prevoziti drumskim, železničkim, vazdušnim i vodenim saobraćajem, a sam transport organizujemo kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– ovo  je najpovoljniji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme. Kombinuje nekoliko vidova saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni transport).
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati u skladu sa potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Transport robe do/iz Estonije organizujemo za sve vrste robe. Stalno ulaganje u savremenu opremu, koja garantuje kako kvalitet tako i bezbednost, omogućili su da u ponudi imamo pored transporta konvencionalnih tereta i transport specijalnih (vangabaritnih) tereta, transport rasutog tereta, opasnih materija i robe koja se mora prevoziti pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Uz transport robe do/iz Estonije, nudimo i obavljanje svih pratećih usluga:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Omogućavanje klijentima da sami, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol za svoje usluge klijentima izdaje i pravnu garanciju da će transport u Estoniju biti izvršen u skladu sa dogovorom, kao i da će ih obeštetiti u slučaju nastanka štete. Takođe, nudimo i mogućnost dodatnog osiguranja transportovane robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu  transporta robe do/iz Estonije, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe