AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE U  FARSKA OSTRVA

Føroyar (Ovčja ostrva, Ferojska ostrva, Farska ostrva) zapravo su danska autonomna pokrajina. Obuhvataju istoimenu grupu ostrva u severnom Atlantiku, između Škotske, Norveške i Islanda. Od 1948. godine imaju nadležnost u svim područjima, osim odbrane i spoljnih poslova. Za razliku od Danske, Farska ostrva nisu u članstvu EU. Jedini aerodrom na Farskim ostrvima je aerodrom Vágar. Ali, zato postoji nekoliko većih morskih luka.

Najveći transportni problem Farskih ostrva je geografski položaj: kao najsevernija evropska zemlja nije najbolje povezana sa drugim delovima kontinenta, što transport robe čini i komplikovanim i skupim.

Zato je kompanija Beocontrol stavila na listu prioriteta organizovanje povoljnih vidova transporta robe do/sa Farskih ostrva. U saradnji sa partnerima širom Evrope u stanju smo da obavimo najhitnije isporuke iz najudaljenijih tačaka na svetu do najmanjih gradova na Farskim Ostrvima.

U zavisnosti od vrste robe, zadatih rokova i mesta utovara, Vašu robu možemo transportovati drumskim, železničkim, vazdušnih i vodenim saobraćajem, a sam transport organizujemo kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni i vodeni transport), svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– ovo  je najpovoljniji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme. Kombinuje nekoliko vidova saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni transport).
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati, u skladu sa potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe najpogodniji je oblik transporta kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Transport robe do/sa Farskih ostrva organizujemo za sve vrste robe. Stalna ulaganja u savremenu opremu, koja garantuje kako kvalitet tako i bezbednost, omogućili su da u ponudi imamo pored transporta konvencionalnih tereta i transport specijalnih (vangabaritnih) tereta, transport rasutog tereta, opasnih materija i robe koja se mora prevoziti pod određenim temperaturnim uslovima u hladnjačama.

Uz uslugu transporta robe do/sa Farskih ostrva, nudimo da za Vas obavimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Pribavljanje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke tokom transporta
 • Omogućavanje klijentima da sami, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol za svoje usluge klijentima izdaje i pravnu garanciju da će transport do/sa Farskih ostrva biti izvršen u skladu sa dogovorom, kao i da će ih obeštetiti u slučaju nastanka štete. Takođe, nudimo i mogućnost dodatnog osiguranja robe u transportu kod renomiranih osiguravajućih kuća Basler ili Uniqua, sa kojima imamo potpisane ugovore.

Vaš zahtev za ponudu  transporta robe do/sa Farskih ostrva, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe