AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE GRUZIJA

Gruzija je država u istočnoj Evropi, koja se graniči sa Rusijom na severu i severoistoku, Turskom i Jermenijom na jugu, i Azerbejdžanom na jugoistoku, dok na zapadu izlazi na obale Crnog mora u dužini od oko 310 km. Gruzija zauzima površinu od 69.700 km2, od čega je 57.200 km2 pod direktnom gruzijskom kontrolom, dok 12.500 km2 kontrolišu vlasti Abhazije (8.600 km2) i Južne Osetije (3.900 km2). U Gruziji živi oko 4,5 miliona stanovnika. Glavni i najveći grad u zemlji je Tbilisi, sedište predsednika i nacionalne vlade, dok je od maja 2012. grad Kutaisi centar zakonodavne vlasti – parlamenta. Veći gradovi su još i Batumi, koji ima funkciju administrativnog centra autonomne republike Adžarije i Rustavi (oba preko 100 hiljada stanovnika). Grad Poti koji leži u centralnom delu crnomorske obale je najvažnija gruzijska luka.

Privreda Gruzije je nakon raspada Sovjetskog saveza  doživela ogroman pad, dok je pokušaj privatizacije 1995. godine bio neuspešan. Posle krupnih privrednih reformi i pomoći MMF-a, gruzijska privreda pokazuje znake oporavka: smanjena je inflacija, povećana produktivnost, te se otvaraju šanse za izvoz na nova tržišta. Gruzijska privreda je vezana za turizam na Crnom moru, uzgoj agruma, čaja i grožđa, zatim eksploatacija mangana i bakra, te proizvodnja vina, hemikalija, tekstila i metala.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Gruzije sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava svaku potrebu klijenata kada je u pitanju transport robe do/iz Gruzije.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Gruzije može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Gruzije najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Gruzije, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Gruzije, kao i eventualna pitanja možete poslati na info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe