AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE U IRSKU

irska

Irska je država na istoimenom ostrvu, koja obuhvata više od 4/5 njegove površine, tj. 70 273 km² i gde živi skoro 5 miliona stanovnika.

U razdoblju od 1995. do 2002. godine, sa prosečnom godišnjom stopom rasta od 9%, irska ekonomija je postala najdinamičnija na području EU. Početkom 2000-ih Irska ima punu zaposlenost i uvozi radnu snagu, a čak 55% BDP-a ostvaruje na svetskom tržištu. U sektoru usluga ostvaruje se 58% BDP-a, u industriji 38%, u poljoprivredi 4%. Obradivo je oko 13% zemljišta, a poljoprivreda se temelji na proizvodnji žitarica, krompira, povrća…, te šećera i goveđega mesa. Prirodna su bogatstva skromna: izdvajaju se nalazišta cinka, bakra, gasa, dolomita, gipsa i srebra. U industriji prevladava proizvodnja hrane, pića (pivarstvo – proizvodnja poznatog piva »Guiness«), odeće, hemikalija, lekova, strojeva, vozila, kristalnog stakla i računarske opreme. U uslugama prevladavaju spoljna trgovina i bankarstvo, a  znatni su prihodi i od turizma. Najviše se izvozi u zemlje EU (60%) i u SAD (20%), dok većinu uvoza čine hemikalije, derivati i roba široke potrošnje.

Zbog blizine britanskog i evropskog tržišta veća su se lučka središta razvila na istočnoj i jugoistočnoj obali Irske. Preko Dablina odvija se veliki deo irske spoljne trgovine. Ostale veće luke su Shannon Foynes i Cork. Osim brodskih, česte su i trajektne veze sa britanskim lukama. Irska ima 1040 km unutrašnjih vodenih puteva. Železnička mreža duga je 1872 km, a putna 96 424 km. Međunarodni aerodromi su Dublin, Shannon (kraj Limericka) i Cork.

Kompanija Beocontrol već godinama obavlja brz, siguran i povoljan transport robe i selidbe stvari do/iz Irske. Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Irske sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/iz Irske.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili sa Islanda može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Irske najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Irske, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Irske i eventualna pitanja možete poslati na e-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe