AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE ISLAND

Island  je ostrvo i država u severnom delu Atlantskog okeana, 287 km jugoistočno od Grenlanda i 798 km severozapadno od Škotske. Island se prostire na 103 000 km², gde živi oko 330 hiljada stanovnika.

Island već godinama ostvaruje prosečnu stopu godišnjega rasta BDP-a od 5%. Raspodela nacionalnog dohotka socijalno je uravnotežena, pa se ostvaruju puna zaposlenost i visoki standard. U privredi ove ostrvske zemlje prevladavaju ribarstvo (ostvaruje 70% izvoza), stočarstvo i prehrambena industrija, te uslužni sektor. Od kraja 1990-ih znatne su investicije u računarsku industriju, biotehnologiju i ekološki turizam. Island je siromašan rudnim nalazištima i obradivim zemljištem (šume čine manje od 1%  teritorije). Oko 60% BDP-a ostvaruje se u spoljnoj trgovini: izvoze se riba i riblje prerađevine, ovčje meso, krzno…, a uvoze sirovine i roba široke potrošnje.

Saobraćajna mreža Islanda sastoji se od 12 862 km puteva, dok  železnice nema. Redovnim avionskim linijama povezana su sva veća naselja na Islandu. Najprometnija međunarodna vazdušna luka je Keflavík, a slede  Reykjavík, Akureyri, Vestmannæyjar i Egilsstaðir. Glavna luka je Reykjavík, sa preko 2 miliona tona prometa godišnje: nafta i naftni derivati, izvoz riba, račića i ribljih prerađevina.

Kompanija Beocontrol već godinama obavlja brz, siguran i povoljan transport robe i selidbe stvari do/sa Islanda. Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/sa Islanda sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/sa Islanda.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili sa Islanda može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/sa Islanda najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/sa Islanda, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/sa Islanda i eventualna pitanja možete poslati na e-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe