AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE U KAZAHSTAN

kazahstan

Kazahstan  je država u srednjoj Aziji, između Rusije na severu (dužina granice 6 846 km), Kine na istoku, (1 533 km), Kirgistana (1051 km) i Uzbekistana na jugu(2203 km), te Turkmenistana na jugozapadu (379 km). Na zapadu izlazi na Kaspijsko jezero (dužina obale 2340 km), a na jugozapadu na Aralsko jezero (1070 km). Obuhvata 2 724 900 km² teritorije, na kojoj živi oko 17 miliona stanovnika. Kazahstan je 9. država na  svetu po veličini i najveća od svih koje nemaju izlaz na more.

Kazahstan se pruža između donjeg toka Volge i Kaspijskoga jezera na zapadu i Altaja na istoku u dužini od približno 3000 km, te između južnog Urala i Zapadnosibirske nizije na severu do Ustjurtskoga ravnjaka, Aralskoga jezera, te podnožja Kirgiškoga gorja i Tien Shana na jugu u dužini od približno 1700 km.

Nakon raspada SSSR-a i osamostaljenja Kazahstan je početkom devedesetih bio u privrednoj stagnaciji. Od 1996. Kazahstan reformiše privredu i privatizuje državnu imovinu. Takodje, preduzima velike investicije u naftnu industriju. Tako pokrenut ekonomski razvoj, uz godišnje stope rasta BDP-a od 6% do 10%, rezultirao je ubrzanim prosperitetom na svim poljima. Kazahstan je po naftnim zalihama (veće od 100 milijardi barela), među vodećim zemljama sveta; naftna su ležišta uglavnom uz Kaspijsko jezero i istočno od Tengiza. Osim naftom i gasom, Kazahstan je bogat nalazištima uglja i ruda gvoždja, hroma, nikla, kobalta, bakra, molibdena, cinka, boksita, zlata i uranijuma. U strukturi BDP-a poljoprivreda ima udeo od 15%, industrija 30%, a usluge 55%. U poljoprivrednoj ponudi prevladavaju živa stoka, žitarice, pamuk i vuna; u industrijskoj ponudi nafta, gas, derivati, čelik, traktori, poljoprivredne mašine i građevinski materijal; u sektoru usluga prevoz nafte i trgovina. Oko 40% izvoznih prihoda donosi nafta, a ostatak izvoz žitarica, žive stoke, mesnih prerađevina i metalurških proizvoda. Većinu uvoza čine industrijski strojevi i oprema, te motorna vozila.

Saobraćajna mreža se sastoji od 97 418 km puteva (asfaltirano ili s tvrdom podlogom 89,4%) i 15 333 km železničkih pruga. Glavna međunarodna vazdušna luka je Alma Ata, a ostale su Astana, Karaganda, Aqtau, Aqtöbe, Atyrau, Kustanaj, Šymkent i Uralsk. Glavne su luke na obali Kaspijskoga jezera Atyrau i Aqtau. Dužina unutrašnjih plovnih puteva iznosi 4151 km. Plovne su reke Sir-Darja i Irtiš. Razgranata je mreža naftovoda (20 238 km) i gasovoda.

Gotovo od samog osnivanja, transport robe do/iz Kazahstana nalazi se u standardnoj ponudi kompanije Beocontrol.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Kazahstana sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/iz Kazahstana.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Kazahstana može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Kazahstana najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Kazahstana, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Kazahstana i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe