AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE U LIHTENŠTAJN

lihtenstajn

Lihtenštajn je kneževina u srednjoj Evropi, između Švajcarske (dužina granice 41 km) i Austrije (35 km). Obuhvata svega 160,5 km² teritorije, na kojoj živi skoro 40 hiljada stanovnika.

Lihtenštajn se pruža u meridionalnome smeru duž istočne obale gornjeg toka reke Rajne, u dužini od 24,8 km i širini do 12,4 km.

Uprkos maloj površini i ograničenim prirodnim resursima, Lihtenštajn se odlikuje prosperitetnom privredom zasnovanom na modelu slobodnog tržišta i visokom nivou industrijalizacije. Kneževina se u pogledu finansija, kao i životnog standarda, može porediti sa najbogatijim urbanim regionima susednih evropskih država.

Snažan potsticaj ekonomskom razvoju Lihtenštajna bilo je stvaranje povoljnih uslova za osnivanje tzv. offshore kompanija. Uz visoku monetarnu stabilnost, niske poreze, poslovnu diskreciju i potpunu slobodu za kapitalne transakcije inostranih firmi, Lihtenštajn je postao jedno od svetski najpopularnijih »poreskih utočišta« (broj registrovanih firmi veći je od broja stanovnika). Stotine malih domaćih preduzeća osigurava široku ponudu visokospecijalizovanih proizvoda i usluga (elektronika, precizna mehanika, lekovi, optički instrumenti, specijalni strojevi…). Oko 65% zaposlenih su stranci, od kojih polovina svaki dan dolazi na posao iz susedne Austrije i Švajcarske.

Glavne saobraćajnice vode duž doline reke Rajne uz granicu sa Švajcarskom (povezane mostovima). Dužina železničke pruge iznosi 9 km (međunarodna pruga Pariz – Beč), a auto-puta 380 km. Lihtenštajn nema aerodrom, najbliža međunarodna vazdušna luka je Kloten kraj Ciriha.

Gotovo od samog osnivanja, transport robe do/iz Lihtenštajna nalazi se u standardnoj ponudi kompanije Beocontrol.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Lihtenštajna sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/iz Lihtenštajna.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Lihtenštajna može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Lihtenštajna najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Lihtenštajna, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Lihtenštajna, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe