Transport robe Malta

malta

Malta je ostrvska država u Sredozemnome moru, 93 km jugoistočno od Sicilije i 200 nautičkih milja od severne Afrike. Obuhvata 315,2 km² teritorije, na kojoj živi oko 430 000 stanovnika. Glavni grad, luka, kulturno središte i univerzitet je Valeta (oko 7 hiljada stanovnika).

Državu čine naseljena ostrva Malta (246,5 km²), Gozo (67,1 km²) i Comino (1,6 km²), te pripadajuća joj nenaseljena ostrvca Cominotto, Filfla i Saint Paul. Ostrva su niska (do 253 m), izdižu se sa plitkog podmorskoga praga, koji je u geološkoj prošlosti spajao obalu severne Afrike sa Apeninskim poluostrvom.

Od 1987. Malta je pokrenula opsežnu ekonomsku liberalizaciju i prestrukturiranje privrede, što je rezultiralo ulaskom u punopravno članstvo EU 2004. Najveći udeo u stvaranju BDP-a ima uslužni sektor (71%, polovinu ostvaruje turizam), a potom industrija (26%), te poljoprivreda i ribarstvo (3%). Strane investicije najvećim su delom  iz Velike Britanije.  Značajni su uzgoj vinove loze i vinarstvo, elektronika, informatika, brodogradnja i remont plovila. Malta oskudeva sa pitkom vodom (desalinizacija mora i  uvoz). Uvozom podmiruje sve potrebe za energentima, te oko 80% prehrambenih potreba.

Naselja na Malti povezana su putevima (3 096 km, od čega 84% asfaltiranih). Ostrva Malta i Gozo povezana su redovnim trajektnim vezama. Glavne luke su Valeta (putnička) i Marsaxlokk (kontejnerski promet i bescarinska zona). Avio linijama Malta je povezana sa Evropom i Afrikom. Malta ima vrlo prometan međunarodni aerodrom Luqa kraj prestonice Valete.

Kompanija Beocontrol ima ogromno iskustvo u organizovanju transporta robe i selidbi stvari na Maltu, pa dobrom organizacijom izbegava visoke troškove, nudeći transport za ovu ostrvsku državu po veoma konkurentnim cenama.

Medjunarodni transport robe u ostrvske zemlje zahteva dobru organizaciju i logistiku, jer podrazumeva menjanje vidova transporta i samih vozila, obimnu dokumentaciju i dodatna osiguranja robe, što sve povećava cenu transporta.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do Malte sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/sa Malte.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili sa Malte može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/sa Malte najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/sa Malte, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/sa Malte, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe