Transport robe Moldavija

moldavija

Moldavija je država u jugoistočnoj Evropi, koja se na zapadu graniči sa Rumunijom (dužina granice 450 km), a na severu, istoku i jugu sa Ukrajinom (939 km). Obuhvata 33 846 km² (od toga Pridnjestrovlje, odnosno tzv. Pridnjestarska moldavska republika, koja nije pod kontrolom vlade, 4163 km²), gde živi oko 3 miliona stanovnika.

Moldavija zauzima ravničarski kraj istočno od Karpata, uglavnom između reke Prut na zapadu (granica prema Rumuniji) i porečja Dnjestra (rumunski Nistru) na istoku zemlje. Na jugu je reljefno otvorena prema ušću Dunava (Moldavija izlazi na Dunav u dužini od svega 500 m) i Crnom moru.

Nakon sticanja nezavisnosti 1991. Moldavija je tokom 1990-ih bila u ekonomskoj stagnaciji. Sa privrednim reformama je usledio postupni ekonomski rast, te je vrednost BDP-a uvećavana iz godine u godinu. U strukturi BDP-a vodeći je udeo uslužnog sektora (64,8%), a potom slede industrija (29%) i poljoprivreda (14,2%). Poljoprivrednu ponudu čine voće i povrće, vino, duvan… Industrija je pretežno prehrambena (šećer, ulje i dr.) i tekstilna, uz proizvodnju poljoprivrednih strojeva i bele tehnike. Ekonomski su značajne i doznake zaposlenih u inostranstvu širom Evrope. Modavija izvozi uglavnom prehrambene proizvode, tekstil i poljoprivrednu tehniku, a uvozi najviše naftu, derivate, gas, ugalj, strojeve i opremu, hemikalije…

Železnička mreža duga je 1 151 km. Glavna je pruga koja povezuje Ukrajinu sa Rumunijom prolazeći kroz moldavske gradove Tiraspol, Kišinjev i Ungheni. Putna mreža duga je 9 386 km. Rečni promet razvijen je uglavnom na Dnjestru, te manjim delom na Prutu (do Leova). Plovidbeni put dug je 561 km. Glavna moldavska luka je Giurgiuleşti, otvorena 2006. na levoj obali Dunava, 133,8 km od njegovog ušća. Ova luka je pristupačna i za prekookeanske brodove. Glavna međunarodna vazdušna luka je aerodrom kraj prestonice Kišinjeva.

Gotovo od samog osnivanja, transport robe do/iz Moldavije nalazi se u standardnoj ponudi kompanije Beocontrol.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Moldavije sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada su u pitanju transport robe i selidba stvari do/iz Moldavije.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Moldavije može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Moldavije najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Moldavije, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Moldavije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe