Transport robe Norveška

Transport robe Norveška

Norveška je  država na zapadnom i severozapadnom delu Skandinavskog poluostrva. Obuhvata 323 779 km² (od toga 19 509 km² unutrašnjih voda) teritorije, gde živi oko 5 miliona stanovnika. Na severoistoku se graniči sa Rusijom (196 km) i Finskom (727 km), na istoku i jugoistoku sa Švedskom (1 619 km), na zapadu i severozapadu izlazi na Atlantski okean (dužina obale kontinentalnog dela 25 148 km).

Nakon otkrića nafte početkom 1960-ih norveška ekonomija se ubrzano razvija. U strukturi BDP-a udeo uslužnog sektora je 60%, industrije 38%, a poljoprivrede sa ribarstvom 2% (udeo naftne industrije je oko 25%, a brodogradnje i pomorstva oko 10%). Prirodna bogatstva su nafta, prirodni gas, gvoždje, bakar, cink, titanijum, nikl, riblji i šumski fond, te hidroenergetski potencijali. Treći je izvoznik nafte u svetu, iza Saudijske Arabije i Rusije. Takodje, Norveška izvozi drvo, nameštaj, papir, brodove…

Dužina norveške putne mreže je 93 870 km, a železničke 4 237. Najvažnije luke su Bergen, Oslo, Karmsund, Tønsberg, Stavanger, Borg i Trondheim. Posebnu ulogu ima Narvik – izvozna luka švedske gvozdene rude, kao i finskog drveta i celuloze. Trajektima se odvija putnički promet prema Danskoj, Švedskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Vrlo je živ  i unutrašnji avio promet. Najprometnije aerodrome imaju Oslo, Bergen, Stavanger i Trondheim.

Kompanija Beocontrol od samog osnivanja ima u standardnoj ponudi  transport robe i selidbe stvari do/iz Norveške.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje robu do Norveške sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/iz Norveške.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Norveške, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Norveške može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Norveške najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Norveške, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Norveške, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe