Transport robe Ostrvo Men

Ostrvo Men (engl. Isle of Man) nalazi se u Irskom moru, između Velike Britanije i Irske. Ima površinu od 572 km², gde živi oko 83 hiljade stanovnika. Glavni grad je Daglas.

Ostrvo Men ima status samoupravnog krunskog poseda i nije deo Ujedinjenog Kraljevstva. Suveren Ostrva Men je „gospodar Mena“, što je trenutno kraljica Elizabeta II. Nju na ostrvu zastupa guverner. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je odgovorna za spoljnu politiku i odbranu, i obično se ne meša u ostale nadležnosti lokalne autonomije. Dvodomni parlament ostrva se zove Tinvald (Tynwald). Stanovnici Ostrva Men imaju britansko državljanstvo. Ostrvo nije deo Evropske unije, iako se primenjuje pravilo o slobodnom protoku robe, kapitala i ljudi. Ostrvo Men je u carinskoj uniji sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Ostrvo Men je poznato po niskim porezima, tako da mnoge kompanije tu registruju svoja sedišta. Najveći sektori u strukturi BDP-a su osiguranje i e-Gaming sa 17%, a slede ICT i bankarstvo, sa po  9%. Najveći sektori po zaposlenosti su medicinski i zdravstveni, finansijske i poslovne usluge, građevinarstvo, maloprodaja i javna uprava. Proizvodnja, bazirana na vazduhoplovnoj industriji i industriju hrane i pića, doprinosi oko 5% BDP-u. Turizam, poljoprivreda, ribarstvo, nekada glavne privredne grane, sada vrlo malo pridonose BDP-u ostrva Men.

Ostrvo Men je poznato kao teritorija bez poreza na kapitalne dobitke, poreza na imovinu ili poreza na nasledstvo. Standardna stopa poreza na dobit za stanovnike i nerezidente iznosi 0%.

Kompanija Beocontrol od samog osnivanja ima u stalnoj ponudi  transport robe i selidbe stvari do/sa ostrva Men.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do ostrva Men sa bilo koje destinacije.

Stalne investicije kako u dobre partnerske odnose, tako i u profesionalnu opremu, omogućili su da Beocontrol ispunjava sve potrebe klijenata kada je u pitanju transport robe do/sa ostrva Men.

Pored usluga transporta, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/sa ostrva Men, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili sa ostrva Men može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/sa ostrva Men najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/sa ostrva Men, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/sa ostrva Men, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe