Transport robe Rumunija

rumunija

Rumunija je država u jugoistočnoj Evropi, koja se na severu (362 km) i jugoistoku (169 km) graniči sa Ukrajinom, na istoku sa Moldavijom (450 km), na zapadu sa Madjarskom (443 km) i Srbijom (531 km), na jugu s Bugarskom (608 km), a na jugoistoku izlazi na Crno more. Obuhvata 238 391 km² teritorije, na kojoj živi oko 22 miliona stanovnika.

U središnjem delu Rumunije ističe se planinski pojas Karpata (31% ukupne površine zemlje). Protežu se u obliku luka od severne granice zemlje do doline Dunava na jugozapadu i doline Someşa na severozapadu.

Prirodna bogatstva Rumunije čine nafta, gas, drvo, ugalj, gvozdena ruda, so, hidroenergetski potencijali… U sastavu BDP-a vodeći je uslužni sektor (61,3%), a slede industrija (35,4%) i poljoprivreda.  Glavninu poljoprivredne ponude čine ovce (Rumunija je među vodećima uzgajivačima u Evropi), zatim pšenica, kukuruz, ječam, šećerna repa, suncokret, krompir, voće i živina. U industrijskoj ponudi prevladavaju električni proizvodi, vozila, mašine, metalurški proizvodi, hemikalije, naftni derivati, prehrambeni proizvodi, tekstil, obuća…

Veliko transportno značenje ima koncentrično izgrađena železnička mreža, povezana mnogobrojnim poprečnim prugama, ukupne dužine 10 777 km (elektrificirano 35,9%). Najvažniji putevi pružaju se od severozapada prema jugu i jugoistoku. Dužina drumske mreže iznosi 83 703 km. Važnu prometnu ulogu ima reka Dunav sa kanalima, jer su preko njega Severno more, zapadna i srednja Evropa povezani sa Crnim morem. Unutrašnji plovni putevi dugi su 1 779 km (Dunav 1 075 km), a u dunavskim pristaništima se pretovaruju milioni tona robe. Velike  dunavske luke su Sulina, Galaţi, Brăila, Cernavodă, Călăraşi i Giurgiu. Glavna morska luka je Konstanca, sa obližnjim lukama Midia i Mangalia. Razvijena je i mreža naftovoda, koja povezuje Konstancu sa rafinerijama u zaleđu. Glavna međunarodna vazdušna luka je Bukurešt, a veće su još Konstanca, Temišvar, Kluž, Arad, Sibiu… 

Kompanija Beocontrol ima svakodnevne, redovne linije transporta robe u Rumuniju. Naša vozila prevoze sve vrste robe, pa smo u mogućnosti da Vaš transport organizujemo u najkraćem mogućem roku.

Ulaskom u EU, Rumunija je intenzivno počela da ulaže u saobraćajnu infrastrukturu i nametnula se kao jedna od najpopularnijih tranzitnih zona, kada je reč o transportu robe iz Centralne u Jugoistočnu Evropu, i dalje ka istoku i obalama Crnog mora.

Pošto je rumunsko tržište od 22 miliona stanovnika i širokom paletom uvoznih i izvoznih proizvoda veoma interesantno mnogobrojnim kompanijama, Beocontrol se potrudio da svoju ponudu transporta u Rumuniju formira tako da bude pristupačna svima.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Rumunije, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od robe i zadatih rokova, Vašu robu možemo transportovati drumskim, železničkim, vazdušnih i vodenim saobraćajem, a prevoz do/iz  Rumunije možemo organizovati kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Rumunije najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Rumunije, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Rumunije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe