Transport robe San Marino

San Marino  je država na istočnim obroncima Apenina, sa svih strana okružena teritorijom Italije (enklava). Obuhvata svega 61,2 km² teritorije na kojoj živi oko 35 hiljada stanovnika.

San Marino leži u masivu Monte Titano (749 m) i u brežuljkastom području (200 do 500 m) severnih Apenina, na prostoru gornjih tokova rekâ Ausa (Aussa), Marano i San Marino. Proteže se u smeru severoistok–jugozapad u dužini od 14,5 km. Istorijsko jezgro San Marina i masiv Monte Titana uvršteni su 2008. godine na UNESCO-ov popis svetske kulturne baštine.

Početkom 2000-ih San Marino je postao jedna od najbogatijih evropskih zemalja i jedna od malobrojnih sa punom zaposlenošću. San Marino je sa Italijom u carinskoj i monetarnoj uniji. U strukturi BDP-a udeo uslužnog sektora je čak 85%, industrije 12%, a poljoprivrede 3%. Spoljna trgovina i turizam ostvaruju najveći deo BDP-a. U robnoj ponudi ističu se poznata vina, sirevi i maslinovo ulje. Od sredine 1990-ih izrazitija je ponuda elektronike i bankarskih usluga.

Putevi u San Marinu su deo italijanske drumske mreže, izuzev 8,9 km auto-puta (Superstrada), koji povezuje naselja San Marino i Doganu. Glavna je luka italijanska luka Rimini, a glavni aerodrom je “Federico Fellini”, takodje u Riminiju.

Od samog osnivanje kompanije Beocontrol obavlja transport robe i selidbe stvari do/iz San Marina.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do San Marina sa bilo koje destinacije.

Naš profesionalni tim za klijente bira najpovoljniju transportnu rutu, pa u zavisnosti od vrste robe i zadatih rokova, robu u San Marino možemo prevoziti drumskim, železničkim, vodenim i vazdušnim saobraćajem.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz San Marina, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz San Marina može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz San Marina najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz San Marina, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz San Marina, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe