Transport robe Slovačka

Slovačka je država u srednjoj Evropi, koja se na severu graniči sa Poljskom (dužina granice 541 km), na severozapadu sa Češkom (252 km), na jugozapadu sa Austrijom (91 km), na jugu sa Madjarskom (677 km) i na istoku sa Ukrajinom (97 km). Obuhvata 49 036 km² teritorije na kojoj živi oko 5,5 miliona stanovnika.

Slovačka je uglavnom planinska zemlja, pošto najveći deo površine obuhvataju Zapadni Karpati, a na krajnjem severoistoku je i deo Istočnih Karpata. Ravnice su na jugozapadu i jugoistoku zemlje.

Ekonomske reforme u periodu od 1998. do 2006. godine rezultirale su privrednim napretkom. Privatizovana su gotovo sva važnija preduzeća, a bankarski je sektor pretežno u stranom vlasništvu. U sastavu BDP-a udeo uslužnog sektora je 64,8%, industrije 31,4%, a poljoprivrede 3,8%. Od poljoprivrivrednih proizvoda najzastupljenije su žitarice, šećerna repa i voće, a od industrijskih proizvodi od metala, hrana i piće, automobili i mašine. Uvođenje jedinstvene stope poreza (tzv. flat tax) od 19% dovelo je do snažnog porasta direktnih stranih ulaganja, naročito u automobilskoj industriji (pogoni Volkswagen, Peugeot Citroën i Kia Motors).

Dužina železničke mreže iznosi 3 631 km (elektrificirano 1 586 km). Glavne su železničke pruge koje prestonicu Bratislavu povezuju sa regionalnim gradskim središtima. Ukupna dužina puteva je 18 017 km (auto-putevi 419 km). Drumski prevoz ima najveću važnost u putničkom i robnom prometu. Unutrašnji vodeni promet odvija se uglavnom Dunavom. Glavna su pristaništa Bratislava i Komárno. Najfrekventnija međunarodna vazdušna luka je Bratislava, a tu su i Košice, Poprad-Tatry, Sliač, Žilina.

Slovačka je članica EU od 2004. godine i njena ekonomska stabilnost je čini atraktivnom lokacijom za transport robe. Prilikom uvoza i izvoza robe iz Slovačke važe opšta pravila koja je propisala EU. Transport robe za Slovačku se obavlja prvenstveno kroz drumski i železnički prevoz robe, a zatim vazdušni i vodeni. Svojim klijentima, kompanija Beocontrol nudi najbolje uslove, konkurente cene i profesionalnu uslugu.

Zahvaljujući razgranatoj mreži i dobrom poznavanju saobraćajne infrastukture, Beocontrol organizuje transport robe birajući najbrže i najkraće rute kako do Slovačke, tako i preko Slovačke u druge zemlje širom Evrope.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Slovačke, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Slovačke može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

 Zbirni transport robe do/iz Slovačke najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Slovačke, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Slovačke, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe