Transport robe Slovenija

slovenija

Slovenija je država u srednjoj Evropi, koja se na severu graniči sa Austrijom (dužina granice 330 km), na zapadu sa Italijom (232 km), na severoistoku sa Madjarskom (102 km), a na jugu i istoku sa Hrvatskom (670 km). Takodje, Slovenija izlazi na Jadransko more (dužina obale 46,6 km). Obuhvata 20 273 km² teritorije na kojoj živi oko 2 miliona stanovnika.

Do raspada Jugoslavije Slovenija je bila njena najrazvijenija republika. Tokom tranzicijskog razdoblja, od sticanja nezavisnosti 1991, ekonomske  reforme su sprovodjene postupno. Kao članica EU od 2004. godine, Slovenija je ubrzala vlastiti razvoj. U sastavu BDP-a udeo  usluga je 63,6%, industrije 34,1%, a poljoprivrede 2,3%. Od poljoprivrednih proizvoda najviše su zastupljeni krompir i šećerna repa, a  razvijen je i uzgoj ovaca i goveda. U industriji je razvijena proizvodnja aluminijuma, čelika i kućne elektronike, te proizvoda od drveta. U uslužnim delatnostima, uz razvijenu trgovinu i bankarsko-osiguravajući sektor, značajan udeo ima i turizam, najviše zimski.

Položaj Slovenije na raskršću važnih međunarodnih saobraćajnih pravaca doprineo je dinamičnom razvoju prometa. Putna mreža je duga 38 985 km, od čega je 769 km auto-puteva. Dužina železničkih pruga iznosi 1 209 km (elektrificirano 500 km). Kroz Sloveniju prolaze važne međunarodne saobraćajnice, koje povezuju srednju sa jugoistočnom Evropom (Salcburg–Ljubljana–Zagreb i Grac–Maribor–Zagreb) i sa Sredozemljem (Ljubljana–Kopar). Glavna morska trgovačka luka je Kopar, koja se ubrzano razvija kao izlazna luka zemalja srednje Evrope. Manje luke su Izola i Piran. Glavni aerodrom je “Jože Pučnik” kod Ljubljane, a manji su Maribor i Portorož.

Bilo da Vam je potreban prevoz robe ili slanje manje pošiljke, kompanija Beocontrol će brzo, sigurno i povoljno organizovati transport do/iz Slovenije.

Zahvaljujući razgranatoj mreži partnera i velikom broju svih vrsta transportnih vozila, prevoz robe do/iz Slovenije realizujemo svakodnevno.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Slovenije, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Slovenije može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

 Zbirni transport robe do/iz Slovenije najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Slovenije, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Slovenije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe