AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE ŠPANIJA

spanija

Španija je država u jugozapadnoj Evropi, na Pirenejskom poluostrvu, između Biskajskog zaliva na severu, Francuske (dužina granice 623 km) i Andore (64 km) na severoistoku, Sredozemnog mora na istoku i jugu, Gibraltara (1,2 km) na jugu, Portugalije (1 214 km) i Atlantskog okeana na zapadu. Sa Balearima (Sredozemno more) i Kanarskim ostrvima (Atlantski okean), te Ceutom i Melillom (Afrika), obuhvata 505 990 km² teritorije, na kojoj živi oko 47 miliona stanovnika.

Španija u uslužnom sektoru ostvaruje oko 64% BDP-a, u industriji oko 32%, a u poljoprivredi oko 4%. Kao turističko odredište Španija je druga u svetu (iza Francuske), sa oko 75 miliona turista godišnje, tako da turizam čini čak 11% BDP-a. Od prirodnih bogatstava Španija poseduje nalazišta uglja, gvozdene rude, bakra, cinka, uranijuma, magnezita, gipsa i potaše. Takodje, ima bogat riblji fond i znatne hidroenergetske potencijale. U poljoprivrednoj ponudi prevladavaju žitarice, povrće, agrumi, grožđe, masline, maslinovo ulje, vino, meso i riba. U širokoj industrijskoj ponudi značajni su proizvodnja hrane, uglja, čelika, žive, plute, cementa, vozila, strojeva, lekova, medicinske opreme, odeće, obuće, sportske opreme, brodova, jahti… Španija je vodeći proizvođač vina i maslinovog ulja u Evropi. Španija najviše uvozi naftu, gas, sirovine, oružje, telekomunikacionu opremu…

Železničku mrežu čini 16 950 km pruga, od čega je 10 020 km elektrificirano. Španija ima dobro razvijenu mrežu brze železnice (AVE –  brzine do 310 km/h), koja središnje lociran Madrid radijalno povezuje sa većim gradovima (Barselona, Sevilja, Valensija…). Ukupna dužina puteva je 682 983 km, od čega je 14 702 km auto-puteva. Za pomorski promet veliku važnost imaju luke Algeciras-La Linea, Barselona, Bilbao, Kartagina (Murcia), Tarragona, Las Palmas, Santa Kruz de Tenerife, Huelva i Gijón. Jedina  rečna luka je Sevilja na Gvadalkiviru. Luke kopnene Španije povezane su brodskim i trajektnim vezama sa lukama na Kanarskim ostrvima, severnom Afrikom, sa lukama Baleara i ostalim odredištima u Sredozemlju, te sa Francuskom i Velikom Britanijom. Vrlo je živ međunarodni avio promet, koji se odvija preko aerodroma u Madridu, Barseloni, Palma de Majorci, Malagi, Alikanteu…

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Španije sa bilo koje destinacije.

Naš profesionalni tim za klijente bira najpovoljniju transportnu rutu, pa u zavisnosti od vrste robe i zadatih rokova, robu u Španiju možemo prevoziti drumskim, železničkim, vodenim i vazdušnim saobraćajem.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Španije, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Španije može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Španije najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Španije, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Španije, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe