AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE ŠVEDSKA

svedska

Švedska je  država u severnoj Evropi, između Finske (dužina granice 614 km) na severoistoku, Norveške (1 619 km) na zapadu i severozapadu, Botničkog zaliva na istoku i Baltičkog mora, te morskih prolaza Kattegat i Öresund na jugu. Švedska zauzima istočni deo Skandinavskoga poluostrva, pružajući se od severa prema jugu u dužini od 1 572 km. Obuhvata 450 295 km² (39 960 km² čine unutrašnje vode) teritorije, na kojoj živi oko 10 miliona stanovnika.

Kao jedna od najprosperitetnijih država EU, Švedska uz punu zaposlenost ostvaruje stabilan rast BDP-a sa godišnjim stopama od približno 3%. U sastavu BDP-a uslužni sektor ima udeo od 68%, industrija 30%, a poljoprivreda 2%. Od prirodnih bogatstava Švedska poseduje šume, hidroenergetske potencijale, gvozdenu rudu, bakar, cink, zlato, srebro, uranijum, olovo i volfram. Švedski industrijski proizvodi cenjeni su na svetskom tržištu. Zato Švedska godinama ostvaruje viškove u spoljnotrgovinskoj razmeni. Uvozi većinu prehrambenih proizvoda, robu široke potrošnje, plin, naftu i derivate (visoko je zavisna od uvoza nafte, pretežno iz Norveške). Glavninu izvoza čine strojevi, industrijska oprema, prevozna sredstva, čelične konstrukcije, papirna konfekcija, hemikalije, oružje i telekomunikaciona oprema.

Gustina saobraćajne mreže smanjuje se od juga prema severu Švedske. Dužina putne mreže je 581 779 km, od čega je 2 013 km auto-puteva. Od 11 136 km železničkih pruga elektrificirano je 73,6%. Od 2000. godine Švedska je 16 km dugim putem i železničkom prugom (tunel i most) preko Öresunda (Kopenhagen–Malmö) povezana sa Danskom. Dužina unutrašnjih plovnih puteva je 2 050 km. Veliko trgovačko značenje imaju luke Geteborg, Trelleborg, Malme, Helsingborg, Luleå i Karlshamn. Švedske luke imaju trajektne veze sa okolnim državama. Vrlo je aktivan domaći i međunarodni avio promet, koji se odvija preko mnogobrojnih vazdušnih luka, a najveće su u prestonici Stokholmu, pa zatim u Geteborgu i Malmeu.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Švedske sa bilo koje destinacije.

Naš profesionalni tim za klijente bira najpovoljniju transportnu rutu, pa u zavisnosti od vrste robe i zadatih rokova, robu u Švedsku možemo prevoziti drumskim, železničkim, vodenim i vazdušnim saobraćajem.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Švedske, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Švedske može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Švedske najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Švedske, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Švedske, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe