AVIO I KONTEJNERSKI TRANSPORT ROBE TURSKA

turska

Turska je država u jugozapadnoj Aziji i jugoistočnoj Evropi. Leži između Crnog mora na severu, Gruzije (252 km) i Jermenije (268 km) na severoistoku, Azerbejdžana (9 km) i Irana (499 km) na istoku, Iraka (352 km), Sirije (822 km) i Sredozemnog mora na jugu, Egejskog mora na zapadu, Grčke (206 km) i Bugarske (240 km) na severozapadu. Obuhvata 785 347 km² teritorije, od čega je evropski deo 23 641 km², a azijski deo 761 706 km² ili 97%, gde živi oko 77 miliona stanovnika.

U strukturi BDP-a udeo uslužnog sektora je 61%, industrije 32%, a poljoprivrede 7%. U industriji su vodeće proizvodnja tekstila i odeće, motornih vozila, hrane, električnih uređaja, čelika, građevinskog materijala, nafte, papira, drva… Razvijeno rudarstvo obezbedjuje ugalj, hrom, bakar, bor… Uz razvijeno stočarstvo u poljoprivrednoj proizvodnji prevladavaju duvan, pamuk, žitarice, masline, šećerna repa, agrumi… Godine 2017. vrednost izvoza bila je preko 157 milijardi US dolara (odeća, tkanine, električni uređaji, motorna vozila, hrana, zanatski proizvodi…), a uvoza 197 milijard US dolara (nafta i njeni derivati, mašine, hemijski proizvodi, različiti poluproizvodi…).

Železnička mreža duga je 8 699 km (1920 km elektrificirane pruge), a putna 352 046 km, od čega je asfaltirano čak 90%. Izgradnjom mosta (1973.) preko Bosfora i železničkog tunela (2013.) ispod Bosfora povećalo se prometno značenje Turske, jer se tako razvija međukontinentalni saobraćaj. Glavna lučka središta su Istanbul, Izmir, Mersin, Iskenderun, Samsun, Derince, Bandırma i Izmit. Međunarodni aerodromi su u Istanbulu, Ankari, Izmiru, Diyarbakiru, Bursi, Samsunu i Adani. 

Transport robe u Tursku, zbog povoljnog geografskog položaja i ogromnog tržišta ove zemlje, jedna je od najtraženijih usluga kompanije Beocontrol. Turska je ujedno i destinacija i tranzitna zemlja za sve vrste robe.

Mreža od preko 1 000 agenata širom sveta omogućila je kompaniji Beocontrol da robu veoma brzo i jednostavno transportuje do/iz Turske sa bilo koje destinacije.

Naš profesionalni tim za klijente bira najpovoljniju transportnu rutu, pa u zavisnosti od vrste robe i zadatih rokova, robu u Tursku možemo prevoziti drumskim, železničkim, vodenim i vazdušnim saobraćajem.

Pored usluga transporta robe, Beocontrol obavlja i sve vrste selidbi stambenih i poslovnih prostora do/iz Turske, i to specijalizovanim vozilima.

U prilici smo da Vam ponudimo transport standardnih tereta – paletizovanih  ili nepaletizovanih,  transport specijalnih tereta, rasutog tereta, opasnih materija i transport hladnjačama.

U zavisnosti od potreba klijenata, transport robe do ili iz Turske može biti organizovan kao:

 • Direktni transport robe– koristeći samo jedan vid transporta (drumski, železnički, vazdušni ili vodeni transport) svojim klijentima smanjujemo troškove i vreme potrebno za transport, jer izbegavamo dodatni pretovar i prepakivanje robe.
 • Kombinovani transport robe– kombinacija ovih modela saobraćaja (drumski, železnički, avio i vodeni) je najbolji vid medjunarodnog transporta robe za duže relacije, jer smanjuje troškove i skraćuje vreme.
 • Kontejnerski transport– transport robe u kontejnerima možemo organizovati prema potrebama klijenata, bilo kao kombinovani transport ili kao direktni transport. U okviru kontejnerskog transporta posebno izdvajamo uslugu zbirnog transporta robe.

Zbirni transport robe do/iz Turske najpogodniji je oblik transporta, kada je potrebno prevesti male količine robe, jer klijent ne plaća zakup celog kontejnera ili transportnog vozila.

Pored usluge transporta robe do/iz Turske, klijentima  nudimo i sve prateće usluge:

 • Preuzimanje robe na dogovorenoj adresi/isporuka na dogovorenu destinaciju
 • Pakovanje robe i priprema za transport
 • Utovar/Istovar
 • Vadjenje neophodnih dozvola i priprema dokumentacije
 • Obavljanje carinskih procedura
 • Špedicija
 • Distribucija
 • Skladištenje
 • Obaveštavanje klijenata o prispeću i o trenutnom stanju pošiljke prilikom transporta
 • Pogodnost da sami klijenti, u realnom vremenu, prate svoje pošiljke

Kompanija Beocontrol, pored garancije koju klijentima izdaje obavezujući se da će posao obaviti u skladu sa dogovorom i da će obeštetiti klijenta u slučaju nastanka štete, nudi i mogućnost dodatnog osiguranja robe kod renomiranih osiguravajućih kuća Uniqua i Basler.

Vaš zahtev za ponudu transporta robe do/iz Turske, kao i eventualna pitanja možete poslati na E-mail: info@beocontrol.com

Zahtev za transport robe