Korona virus: Interaktivna MAPA restrikcija u svetskim lukama

Posted by Dusan Comic

Korona virus je izazvao velike probleme za globalnu ekonomiju. Gotovo na svim Kontitnetima je transport otežan, a to se najviše odnosi na Kinu, koja je jedno od najvećih izvoznika. Nesumnjivo je da će različite privredne grane pretrpeti štetu, ali je u ovom trenutku gotovo nemoguće precizirati kolika će ona zapravo biti. Širom sveta, otkazuju se letovi, brodovi ostaju u lukama, stopiraju se mnogobrojni događaji, čitave oblasti stavljaju u karantin.

Situacija u Kini pogodila je lance snabdevanja i zakomplikovala proizvodnju u različitim industrijama širom sveta. Direktori nabavke, logističari i nadležni u lancu snabdevanja imaju pune ruke posla, a u mnogim preduzećima formirana su posebna odeljenja zadužena za lociranje mogućih problema pri snabdevanju iz Kine i – ono što je najvažnije, brzo pronalaženje alternative.

Ocene pojedinih analitičara su da bi nakon krize zbog epidemije (Korona Virus) korist najbrže mogli da vide avioprevoznici – dok su brodovi ostali u Kini, kada se bura bude stišala, oni će imati najviše posla…

Korona VirusMnoge kompanije razvile su različite alate informisanja o situaciji, koja se menja iz časa u čas. Jedna od njih je i Wilhelmsen, koja je izradla interaktivnu mapu restrikcija u lukama širom sveta. Kompanija Wilhelmsen izradila je interaktivnu mapu na kojoj možete pratiti restrikcije koje su pojedine države ili lučke vlasti izdale u vezi sa korona virusom, odnosno uplovljavanjem i kretanjem brodova koji su nedavno boravili u epidemijom pogođenim područjima, pre svega u Kini.

Svaka od država postavila je uglavnom slične uslove za uplovljavanje brodova, izlazak posade na kopno, kao i iskrcavanje po završetku ugovora. Za više informacija o ograničenjima dovoljno je kliknuti na ime luke.

Kompanija Wilhelmsen MAPU dopunjava novim informacijama dva puta dnevno.

Izvor