Zeleznicki transport robe iz Kine dostupan je i klijentima u Srbiji. Reč je o novom vidu transporta železnicom kao kopnenim rešenjem prevoza robe iz Azije koje je mnogo ekonomičnije i brže od brodskog transporta. Usluga pre sve namenjena klijentima koji kao presudan kriterijum imaju vreme isporuke robe većih ili zbirnih pošiljki tereta.

Broj vozova koji putuju na relaciji centralna Kina-Evropa udvostručio se u drugoj polovini 2019. godine. Broj teretnih vozova koji su iz centralne Kine, preko Žengžoua, putovali za Evropu povećao za 90,5% (539 vozova) u drugoj polovini prosle godine godine.

Krajem godine je 539 vozova prošlo je kroz Žengžou u kineskoj Henan provinciji na putu za Evropu, što znači da je došlo do povećanja od 90,5% u odnosu na isti period preprošle godine. Vozovi su prevezli 230.000 tona tereta ukupne vrednosti od 1,40 milijardi evra.  Povećan je uvoz robe kao što su odeća, obuća, automobilski delovi, poljoprivredni proizvodi, hrana, drvo, nameštaj, hemikalije i industrijski proizvodi.

Železnica u Srbiji se uveliko razvija, Srbija već uveliko završava projekat „Jedan pojas, jedan put“ kojim spaja Beograd i Budimpeštu brzom prugom. Srbija se nalazi u sklopu projekata „Put svile“ koji povezuje Kinu sa Evropom.

železnički transport iz kine

U zavisnosti od Vaših potreba, organizujemo kombinaciju železničkog i kamionskog prevoza kontejnera iz Kine po principu:

  • Zbirnog kontejnerskog transporta (LCL)
  • Punih kontejnerskih utovara (FCL)

Gde god da se ode vaš teret, možete se osloniti na naša prilagođena rešenja za železnice i naše veze sa glavnim železničkim operaterima kako biste bili sigurni da će vaša roba stići na vreme. Beocontrol logistic može da vam ponudi prevoz iz sledećih gradova u Kini:

  • Xi’an,
  • Zhengzhou i
  • Hefei;

Prevoz železnicom se vršti od Małaszewicze i Varšave, pa dalje možemo da Vam organizujemo prevoz kamionom/železnicom do bilo kod mesta u Evropu. Varšava kao odredište nudi svakodnevne polask od tamo do drugih evropskih čvorišta, poput Duisburga, Antverpena, Roterdama, ali i tržišta u Španiji, Italiji i Švajcarskoj. Kombinacijom železničkog i kamionskog prevoza kontejnera (LCL i FCL), novi servis iz Kine do Srbije preko Budimpešte obezbeđuje prevoz sa kraćim tranzitnim vremenom i bržu dostavu robe iz Azije na tržište regiona i Srbije.

ŽELEZNIČKA LINIJA KINA – BUDIMPEŠTA

Polasci iz Kine za Budimpeštu su svakog petka u zavisnosti od količine transporta i broja kontejnera. Predvidjeno tranzitno vreme je oko 20 dana do Srbije. Kontejneri iz kine polaze Xian-a koja je jako dobro povezana sa velikim lukama u Kini (Shanghai, Qingdao, Guangzhou, Ningbo, Dalian). Beocontrol pripremama za Vas tovarni list i ostalu dokumentaciju.

Prednost železničkog u odnosu na brodski transporta robe iz Kine

Brodski transport robe iz Kine se vršio preko rta Dobre nade, dok je put kroz Aziju kopnenim putem mnogo kraći. Veliki brodovi koji prevoze kontejnere moraju na put od 24 000km jer su preveliki za Suedski kanal, dok vozovi putuju 11 000 km da bi stigli do istog odredišta.

Zahtev za transport robe